Održana završna konferencija projekta Walk a story: To je jedan izuzetno interesantan projekt

| 24.8.2021. u 11:39h | Objavljeno u Društvo

Danas je u Park Boutique Hotelu gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj, prisustvovao na završnoj konferenciji Erasmus+ projekta Innovative tourism - collecting cultural heritage through intergenerational walks pod nazivom Walk a story. Projekt Walk a story (Innovative tourism - collecting cultural heritage through intergenerational walks) bavi se očuvanjem kulturne baštine na inovativan i moderan način.

- To je jedan izuzetno interesantan projekt i jako mi je drago da se završna konferencija održava upravo za vrijeme Špancirfesta te na taj način obogaćuje našu turističku ponudu. Grad Varaždin je bio partner sa šest drugih europskih gradova i razvio je jedan inovativni i svima dostupan turistički proizvod kojim je kroz međugeneracijske šetnje omogućujemo građanima da dijele svoje videozapise putem aplikacije koje istodobno motivira stanovnike i turiste, starije i mlade da prošeću i snime svoju priču - rekao je Bosilj.

Na završnoj konferenciji predstavile su se ideje očuvanja kulturne baštine kroz međugeneracijske šetnje i priče te rezultati projekta. Njegova ukupna vrijednost iznosila je 186 928 eura, dok je Grad Varaždin sudjelovao u financiranju s 22 233 eura. Projekt je započeo 2018. godine i trebao je završiti ranije, ali se zbog koronavirusa oduljio na dvije i pol godine. 

get_hi_media_2.jpg

get_hi_media.jpg