Projekt "tete" Marine iz ivanečkog vrtića među četiri najbolja na regionalnoj smotri Foto: Grad Ivanec

Projekt "tete" Marine iz ivanečkog vrtića među četiri najbolja na regionalnoj smotri

VV | 15.4.2023. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Projekt "LICE“ Marine Lančić, odgojiteljice gradskog Dječjeg vrtića Ivančice, na regionalnoj smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo za područje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja uvršten je u četiri najbolja! Projekt će biti predstavljen na Državnoj smotri idućeg mjeseca u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Regionalna smotra održana je prošli tjedan u Bjelovaru, a na njoj je predstavljeno 12 najboljih projekata iz Bjelovarsko–bilogorske, Koprivničko–križevačke, Međimurske i Varaždinske županije, od kojih su spomenuta četiri odabrana za državnu smotru.

Projekt Marine Lančić odnosi se na kulturološku dimenziju građanskog odgoja iz područja identiteta i interkulturalnosti. Cilj projekta je bio prepoznavanje pojmova koji obuhvaćaju djetetov osobni identitet, a ishodi učenja i kompetencija koje su razvijene u projektu su prihvaćanje i poštivanje različitosti kod djece, svjesnosti prepoznavanja vlastite posebnosti i samopoštovanja te razumijevanje i poštivanje identiteta drugih. U projektu su sudjelovali šestogodišnjaci i sedmogodišnjaci iz vrtićke skupine Točkice.

Odgojiteljica Lančić projekt je uživo prezentirala, a stručno povjerenstvo za njega je imalo samo riječi pohvale.