Program "Zagrljaj podrške" uspješno proveo radionice za djecu i mlade

Varaždinske vijesti | 24.5.2024. u 16:17h | Objavljeno u Društvo

U sklopu programa "Zagrljaj podrške", kojeg financijski podupire Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, ZIPKA Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije organizirala je niz aktivnosti usmjerenih na unapređenje kvalitete života djece i mladih te njihovih udomiteljskih obitelji.

Dana 18. svibnja 2024. godine, u okviru radionica organiziranog provođenja slobodnog vremena, organiziran je jednodnevni izlet na Ham Pokojec pri planinarskom domu Lujčekova hiža za udomiteljske obitelji.

Djeca, mladi i njihove udomiteljske obitelji proveli su dan u prirodi, uživajući u svježem zraku i raznim sportskim i rekreativnim aktivnostima.

Uz društvene igre, djeca su sudjelovala na edukativno-socijalizacijskoj radionici koja je obradila teme nenasilja, tolerancije i uvažavanja, kao i nenasilnog rješavanja sukoba.

Ova radionica je pružila vrijedne lekcije o važnosti mirnog rješavanja problema i međusobnog poštovanja. Planinarskom domu Lujčekova hiža zahvaljujemo na toplom gostoprimstvu koje je dodatno obogatilo ovo iskustvo.

U partnerstvu s IV. Osnovnom školom Varaždin u tijeku školske godine u sklopu Programa provodile su se Edukativno-socijalizacijske radionice za učenike šestih razreda pri čemu je provedeno ukupno 9 Radionica.

Završna Radionica održana je 23. svibnja 2024. godine u vidu izvedbe predstave „Mreža“ od strane Teatra Tirena za sve učenike viših razreda u športskoj dvorani IV. Osnovne škole Varaždin.

Predstava "Mreža" obradila je važne teme poput cyberbullyinga, opasnih izazova i posljedica prekomjernog korištenja društvenih mreža. Učenici su kroz ovu predstavu imali priliku naučiti kako se uspješno nositi s izazovima virtualnog svijeta te kako koristiti Internet i društvene mreže na pozitivan način.

Ove aktivnosti su pokazale značajan pozitivan utjecaj na djecu i mlade, pružajući im korisne vještine i znanja koja će im pomoći u svakodnevnom životu.

Program "Zagrljaj podrške" nastavlja s ciljem pružanja podrške i osnaživanja djece i mladih te njihovih udomiteljskih obitelji kroz različite edukativne i rekreativne aktivnosti.


Logo-Zagrljaj_podrske.jpg

MRMSOSP_h1.jpg

Program " Zagrljaj podrške“ financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti Udruge ZIPKA i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Galerija slika