Pridružite se ove subote 1. biciklijadi "Z ravnice na breg" i ugodnom druženju uz kestene Foto: ZSUGV

Pridružite se ove subote 1. biciklijadi "Z ravnice na breg" i ugodnom druženju uz kestene

Varaždinske vijesti | 15.10.2024. u 09:17h | Objavljeno u Društvo

Odlična atmosfera, veselo društvo, vožnja biciklom, boravak u prirodi, druženje uz kestene... Sve vas to očekuje ove subote ako se pridružite 1. biciklijadi "Z ravnice na breg", koju 19. listopada organiziraju Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Društvo športske rekreacije "Poljana Biškupečka" uz pokroviteljstvo Grada Varaždina.

Naime, biciklijada će u subotu započeti okupljanjem od 8.30 sati kod Društvenog doma u Poljani Biškupečkoj, a start je u 9 sati. Vozit će se kružna ruta, duga 25 kilometara s ponešto uspona, i to od Poljane Biškupečke kroz Beretinec, Črešnjevo, Labinec, Završje, Gaćice i Tužno pa natrag kroz Črešnjevo do Poljane Biškupečke.

Svi, koji žele sudjelovati mogu se prijaviti na licu mjesta, bez plaćanja kotizacije. Organizatori podsjećaju da je za djecu mlađu od 16 godina obavezna zaštitna biciklistička kaciga.

Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe u ZSUGV, pozvala je sve ljubitelje bicikliranja da se pridruže biciklijadi i ugodnom druženju.

– Pred nama je zaista lijepa, sportska subota i pozivam sve rekreativce dobre volje da nam se pridruže. Osim promicanja rekreacije, tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, cilj ovakvih događaja je poticati naše građane na korištenje bicikla kao ekološkog i atraktivnog prijevoznog sredstva te ujedno ukazati na važnost poštivanja prometnih propisa i uvažavanja svih sudionika u prometu. Naravno, to je i izvrsna prilika za uživati i upoznati prirodne ljepote kojima naš kraj obiluje – poručila je Sitar.

Dodala je da je za sve sudionike nakon ulaska u cilj osiguran topli obrok, odnosno ručak, a potom će uslijediti i kestenijada.

Kestenijada_zsugv_2024_arhiva.jpg