Premijera dokumentarnog filma "Zaboravljena mladost“ ove jeseni u Ivancu Foto: Ilustracija/UDVDR ogranak Ivanec

Premijera dokumentarnog filma "Zaboravljena mladost“ ove jeseni u Ivancu

VV | 9.2.2020. u 15:40h | Objavljeno u Društvo

Premijera dokumentarnog filma "Zaboravljena mladost" planirana je za jesen ove godine, a osim u Ivancu, bit će prikazan u Lepoglavi i Maruševcu izvijestili su članovi UDVDR-a Ivanec.

Priprema dokumentarnog filma je u tijeku, pa će tako u narednom razdoblju tročlani tim na čelu s voditeljem projekta Željkom Đurinom pregledati svih šest sati snimljenog materijala i iz njega izdvojiti tri sata a potom će biti odabrano kadrova u trajanju jednog sata, koliko će biti korišteno u filmu. Film će, uz kadrove snimljene prošle godine na nekoliko lokacija diljem Hrvatske, sadržavati tekstualne zapise, ratne fotografije i još neke prigodne sadržaje.

Na sjednici se raspravljalo i o nastavku održavanja predavanja po školama na temu "Domovinski rat – Istina o slobodi", te je zaključeno da se do kraja veljače kontaktiraju škole u kojima su predavanja već održana, kao i u onima koje su iskazale interes. Program je, u odnosu na lanjski, dorađen s nekim novim sadržajima, uglavnom baziranima na sugestijama i prijedlozima koje su davali profesori, učitelji i učenici, a dio ih je od tima koji ih provodi, a za koje je uočeno da su neophodne u formi predavanja. Prihvaćeno je i prijedlog Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec da se tradicionalni, 3. Sportsko-rekreativni susreti održe 29. veljače, a dogovoreno je da će se odati počast preminulom Borisu Ribiću, bratu poginulog hrvatskog branitelja Romana. Naime, Boris je nedavno preminuo nakon duge i teške bolesti, a po svojoj želji sahranjen je u krugu obitelji, s kojom je dogovoreno da će mu UDVDR Ogranak Ivanec počast odati naknadno. Isto tako, 21. veljače će se prigodnom komemoracijom na njegovom grobu, u prigodi 7. obljetnice smrti, odati počast pokojnom tajniku udruge Davoru Bregoviću.

Označeno u