Stephen Clark, direktor nacionalnih ureda EP-a: Želimo pomoći da mladi nađu kanal za svoju energiju

Marin Hižar | 23.6.2022. u 18:39h | Objavljeno u Društvo

Trodnevni festival KVART ovog će vikenda u Varaždin donijeti glazbene izvođače novog zvuka. Na njegovom je otvorenju, uz organizatore i podupiratelje, bio i Stephen Clark, direktor nacionalnih ureda Europskog parlamenta, koji se osvrnuo na European youth event [Europski događaj za mlade], koji će se održati u Varaždinu u studenom.

-Ovdje smo došli da sa svojim partnerima govorimo o organizaciji događaja kojeg zovemo "mali događaj za mlade" u sklopu EYE-a (European youth event). Bit će to ovdje u Varaždinu 25. i 26. studenog. Trenutno smo u pripremnoj fazi. razgovaramo o tome kako možemo surađivati da taj događaj bude veliki uspjeh. Dio je to naše rada u Europskom parlamentu - pokušati mlade uključiti u politiku. Postoji puno energije i brige i osjećaja i svjesti kod mladih, ali sve to često nije usmjereno i želimo pomoći mladima pronaći kanal za tu energiju. Ako žele pokrenuti stvari, mora im se pokazati kako se stvari mogu pokrenuti. Često je to kroz involviranost u političke procese, lokalne i nacionalne vlast, pa i Europski parlament. Upravo smo o svemu tome došli razgovarati ovdje! - komentirao je Stephen Clark. 

KVART_-_EP_-_web_2_of_2.jpg

Malo detaljnije o tom nadolazećem međunarodnom političkom događanju govorio je Nino Preložnjak, programski direktor udruge P4.

-Prebacili smo ga sada na šesti mjesec. Danas krećemo sa showcase eventom. Konferencijski dio festivala posvetit ćemo glazbenoj industriji. Ove godine nama je partner i Europski parlament, sa nama su sada i predstavnici ureda europskog parlamenta u Hrvatskoj. Pričamo o aktivnostima i kulturi maldih u Hrvatskoj, ali i na razini cijele Europe. Za Europski događaj za mlade koji dogovaramo očekujemo više od 500 mladih ljudi koji će biti fizički prisutni, i preko 1000 mladih koji će nam se pridružiti online. Očekujemo i predstavnike europskih i nacionalnih institucija, kao i razne kulturnjake. Tako da dođite svi u studenome u Arenu Varaždin. - pridodao je Nino Preložnjak.

KVART_-_EP_-_web_1_of_1.jpg