Stephen Clark, direktor nacionalnih ureda EP-a: Želimo pomoći da mladi nađu kanal za svoju energiju

Marin Hižar | 23.6.2022. u 18:39h | Objavljeno u Društvo

Trodnevni festival KVART ovog će vikenda u Varaždin donijeti glazbene izvođače novog zvuka. Na njegovom je otvorenju, uz organizatore i podupiratelje, bio i Stephen Clark, direktor nacionalnih ureda Europskog parlamenta, koji se osvrnuo na European youth event [Europski događaj za mlade], koji će se održati u Varaždinu u studenom.

-Ovdje smo došli da sa svojim partnerima govorimo o organizaciji događaja kojeg zovemo "mali događaj za mlade" u sklopu EYE-a (European youth event). Bit će to ovdje u Varaždinu 25. i 26. studenog. Trenutno smo u pripremnoj fazi. razgovaramo o tome kako možemo surađivati da taj događaj bude veliki uspjeh. Dio je to naše rada u Europskom parlamentu - pokušati mlade uključiti u politiku. Postoji puno energije i brige i osjećaja i svjesti kod mladih, ali sve to često nije usmjereno i želimo pomoći mladima pronaći kanal za tu energiju. Ako žele pokrenuti stvari, mora im se pokazati kako se stvari mogu pokrenuti. Često je to kroz involviranost u političke procese, lokalne i nacionalne vlast, pa i Europski parlament. Upravo smo o svemu tome došli razgovarati ovdje! - komentirao je Stephen Clark. 

KVART_-_EP_-_web_2_of_2.jpg

Malo detaljnije o tom nadolazećem međunarodnom političkom događanju govorio je Nino Preložnjak, programski direktor udruge P4.

-Prebacili smo ga sada na šesti mjesec. Danas krećemo sa showcase eventom. Konferencijski dio festivala posvetit ćemo glazbenoj industriji. Ove godine nama je partner i Europski parlament, sa nama su sada i predstavnici ureda europskog parlamenta u Hrvatskoj. Pričamo o aktivnostima i kulturi maldih u Hrvatskoj, ali i na razini cijele Europe. Za Europski događaj za mlade koji dogovaramo očekujemo više od 500 mladih ljudi koji će biti fizički prisutni, i preko 1000 mladih koji će nam se pridružiti online. Očekujemo i predstavnike europskih i nacionalnih institucija, kao i razne kulturnjake. Tako da dođite svi u studenome u Arenu Varaždin. - pridodao je Nino Preložnjak.

KVART_-_EP_-_web_1_of_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci