Predstavljena knjiga "Narav države": Antiideologijska analiza biti države

ič/vv | 12.6.2023. u 17:43h | Objavljeno u Društvo

U varaždinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović u srijedu, 7. lipnja, predstavljena je knjiga - Narav države, prva zajednička knjiga Tomislava Dretara i Jakova Erdeljca.

Ova zanimljiva politološka knjiga tematizira samu bit države, a teorijski prikaz ove dvojice autora razlikuje se od ostalih analiza države i politike, jer se u ovom djelu država „analizira na antiredukcionistički i antiideologijski način“.

Riječ je o proširenom radu "Narav države: Država kao umjetničko djelo" koji je nagrađen Rektorovom nagradom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

-Ovom knjigom, koja je prošireni rad - Narav države: Država kao umjetničko djelo, koji je nagrađen Rektorovom nagradom na zagrebačkom Filizofskom fakultetu, analiziramo samu bit, biće države. U njoj se nismo bavili manifestacijom države, već time što država jest i kako je ona povezana s nama - istaknuo je varaždinski autor Tomislav Dretar.

Na promociji su o knjizi govorili i njeni recenzenti - prof. dr. sc. Lino Veljak i prof. dr. sc. Ivan Čehok, te njen urednik mr. sc. Ernest Fišer.