Predstavljanje knjige "Vještice iz pepela" u varaždinskoj Gradskoj knjižnici

Varaždinske vijesti | 10.2.2024. u 19:42h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska će literarna javnost uskoro moći prisustvovati jednoj posebnoj književnoj večeri, u sklopu koje će doznati više o brojnim tehnikama kao i metodama koje u svom radu koriste – vještice.

Naime, u varaždinskoj će Gradskoj knjižnici i čitaonici ‘Metel Ožegović’ svoju knjigu pod nazivom ‘Vještice iz pepela’ predstaviti riječka autorica Tea Puccetti, u društvu varaždinskog poznavatelja okultne tematike – Kristijana Petrovića, koji je ujedno i jedan od urednika ovog zanimljivog izdanja.

‘Vještice iz pepela’ spoj je dviju tema – spiritualnosti i magije gledane očima autorice koja već duži niz godina uspješno kombinira ova dva načina percipirianja ali i življenja. Puccetti nas u ovom jedinstvenom ukoričenom primjerku vještičjeg priručnika upoznaje sa raznim vrstama magija i divinacija ali nas vodi i kroz začudni svijet korištenja energija koje su oko nas.

U ovoj knjizi, koja je namijenjena svima koje zanima magija mogu se pročitati zanimljive informacije, primjerice o lunarnim fazama te kako ih koristiti u ritualima, o lijekovitim i umirujućim svojstvima mnogih biljaka, o ritualima u kojima se koriste Tarot karte ili Rune, o talismanima i amajlijama kao i o magijskim lutkicama i kolačićima , a početnike će svakako zanimati objašnjenja značenja mnogih simbola kao i samog vizuala jedne vještice koji se svakako uvelike razlikuje od onog karikaturalnog, nametnutog još od srednjeg vijeka.

Stoga, ne propustite predstavljanje ovog višeslojnog i sadržajnog ezoteričnog priručnika ‘Vještice iz pepela’, u ponedjeljak, 12.veljače, s početkom u 18h...