Pred nama jesenski upisni rok: u kojim školama još ima mjesta u prvim razredima? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Pred nama jesenski upisni rok: u kojim školama još ima mjesta u prvim razredima?

IHR/Varaždinske vijesti | 17.8.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Pred nama je jesenski upisni rok u prve razrede srednjih škola koji će se odvijati online. Prijave programa počinju u subotu, 20. kolovoza, dok će konačne ljestvice poretka škole objaviti 27. kolovoza, nakon čega slijede i upisi.

Prema podacima koje su objavljene na mrežnim stranicama e-Upisa u srednje škole, u školama Varaždinske županije ima još mjesta u prvim razredima srednjih škola, ali samo u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin, Srednjoj strukovnoj školi Varaždin, Srednjoj školi Arboretum Opeka, Srednjoj školi Ludbreg, Srednjoj školi Ivanec, Glazbenoj školi u Varaždinu te u privatnim gimnazijama.

Na Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi u jesenskom upisnom roku ostalo je još jedno mjesto za tesara, a u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin jop pet mjesta ima za zanimanja galanterist (JMO, tri mjesta za krojače (JMO), tri mjesta za pekare (JMO), a po tri mjesta ostala su jš za zanimanja pomoćni pekar (TES) i pomoćni stolar (TES) te jedno mjesto za zanimanje soboslikar-ličilac (JMO).

U Srednjoj školi Arboretum Opeka ostalo je još 15 mjesta za zanimanje agrotehničar, pet mjesta za zanimanja cvjećar (JMO) i poljoprivredni gospodarstvenik, osam mjesta za pomoćnog kuhara i slastičara (TES), četiri mjesta za kuhara, dva mjesta za veterinarskog tehnčara i četiri mjesta za kuhara. Mjesta, ukupno 14, još ima u općoj gimnaziji Srednje škole Ivanec, a ostalo je još jedno mjesto za strojobravare (JMO). U Srednjoj školi Ludbreg u jesenskom upisnom roku još tri mjesta ostalo je za prodavače, dva mjesta za pomoćnog kuhara i slastičara (TES) te tri mjesta za pomoćnog vrtlara (TES).

Mjesta u jesenskom upisnom roku ima i u općoj gimnaziji u Srednjoj školi Novi Marof - ukupno devet, a jedno mjesto ostalo je i u programu ekonomist. Slobodnih mjesta ima i u privatnim gimnazijama. Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, po 15 mjesta u prvim razredima u programima jezične gimnazije te opće gimnazije uz skupinu predmeta na stranom jeziku ostalo je u Privatnoj varaždinskoj gimnaziji s pravom javnosti, dok je u Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti Varaždin ostalo mjesta u programu opće gimnazije.

U Glazbenoj školi u Varaždinu mjesta još ima za harmonikaša, oboista, saksofonista, trubača, udaraljkaša i klavirista, a po dva mjesta za upis ostala su i za programe pjevač i glazbenik teorijski smjer.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci