Pred nama jesenski upisni rok: u kojim školama još ima mjesta u prvim razredima? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Pred nama jesenski upisni rok: u kojim školama još ima mjesta u prvim razredima?

IHR/Varaždinske vijesti | 17.8.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Pred nama je jesenski upisni rok u prve razrede srednjih škola koji će se odvijati online. Prijave programa počinju u subotu, 20. kolovoza, dok će konačne ljestvice poretka škole objaviti 27. kolovoza, nakon čega slijede i upisi.

Prema podacima koje su objavljene na mrežnim stranicama e-Upisa u srednje škole, u školama Varaždinske županije ima još mjesta u prvim razredima srednjih škola, ali samo u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin, Srednjoj strukovnoj školi Varaždin, Srednjoj školi Arboretum Opeka, Srednjoj školi Ludbreg, Srednjoj školi Ivanec, Glazbenoj školi u Varaždinu te u privatnim gimnazijama.

Na Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi u jesenskom upisnom roku ostalo je još jedno mjesto za tesara, a u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin jop pet mjesta ima za zanimanja galanterist (JMO, tri mjesta za krojače (JMO), tri mjesta za pekare (JMO), a po tri mjesta ostala su jš za zanimanja pomoćni pekar (TES) i pomoćni stolar (TES) te jedno mjesto za zanimanje soboslikar-ličilac (JMO).

U Srednjoj školi Arboretum Opeka ostalo je još 15 mjesta za zanimanje agrotehničar, pet mjesta za zanimanja cvjećar (JMO) i poljoprivredni gospodarstvenik, osam mjesta za pomoćnog kuhara i slastičara (TES), četiri mjesta za kuhara, dva mjesta za veterinarskog tehnčara i četiri mjesta za kuhara. Mjesta, ukupno 14, još ima u općoj gimnaziji Srednje škole Ivanec, a ostalo je još jedno mjesto za strojobravare (JMO). U Srednjoj školi Ludbreg u jesenskom upisnom roku još tri mjesta ostalo je za prodavače, dva mjesta za pomoćnog kuhara i slastičara (TES) te tri mjesta za pomoćnog vrtlara (TES).

Mjesta u jesenskom upisnom roku ima i u općoj gimnaziji u Srednjoj školi Novi Marof - ukupno devet, a jedno mjesto ostalo je i u programu ekonomist. Slobodnih mjesta ima i u privatnim gimnazijama. Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, po 15 mjesta u prvim razredima u programima jezične gimnazije te opće gimnazije uz skupinu predmeta na stranom jeziku ostalo je u Privatnoj varaždinskoj gimnaziji s pravom javnosti, dok je u Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti Varaždin ostalo mjesta u programu opće gimnazije.

U Glazbenoj školi u Varaždinu mjesta još ima za harmonikaša, oboista, saksofonista, trubača, udaraljkaša i klavirista, a po dva mjesta za upis ostala su i za programe pjevač i glazbenik teorijski smjer.