Posljednji ispraćaj Dunje Benković u utorak, 7. prosinca na varaždinskom groblju Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Posljednji ispraćaj Dunje Benković u utorak, 7. prosinca na varaždinskom groblju

VV | 2.12.2021. u 15:31h | Objavljeno u Društvo

Posljednji ispraćaj varaždinske novinarke, voditeljice, autorice i urednice brojnih radijskih emisija Dunje Benković bit će u utorak, 7. prosinca na varaždinskom groblju.

Dunja Benković preminula je jučer u varaždinskoj bolnici od posljedica bolesti Covid-19. Njezin odlazak potresao je i rastužio brojne njezine kolege, prijatelje i suradnike, a toplim riječima od nje oprostila njezina dugogodišnja kolegica s Radio Varaždina Andreja Žigić Dolenec.

- Preminula je Dunja Benković, varaždinska novinarka, voditeljica i urednica brojnih radijskih emisija

- Upravo je Dunjin topao i ugodan glas bilo posljednje što su čuli slušatelji ugaslog Županijskog radija. Pamtit ćemo je kao istinoljubivu novinarku, dragu kolegicu i najviše, kao dobru osobu - napisala je Andreja Žigić-Dolenec.

Od Dunje se dirljivim riječima oprostio i Dario Graš.

- Kolegice…. prijateljice… Dunjo… Od milja smo ti tepali Dunjice… Teško je pisati zadnje, posljednje riječi, i pozdrave nekome s kime si se družio tolike godine u dobru i zlu, a mi smo stvarno to prošli…Bili smo ekipa i prijatelji… Ponekad s istim mišljenjem i razmišljanjem... Nekad ne… Ali uvijek smo se držali zajedno... do kraja. Koliko puta si mi rekla idemo pušiti. Iako nisam nikotinski korisnik ni ovisnik, uvijek sam se odazvao za društvo samo da malo brbljamo na prozoru ili balkonu….Svaki Božić smo od tebe dobili poklone….Anđeleke ili neku drugu vrijednu rukotvorinu koju ste izradili ti i sestra…. Još čuvam neke… Odjavila si i posljednji put Vaš – naš Radio Varaždin za koji smo se svi, osim nekih, borili do zadnjeg trenutka… Trebali smo još popiti bezbroj kava i bambusa za koje smo se dogovarali… Putuj u miru naša draga kolegice i prijateljice…. O tvome profesionalnom životu je Andrea sve napisala... Do ponovnog susreta uz tvoju omiljenu pjesmu "Sexs bomb“ i zajedničkog plesa... Hvala ti za sve ove godine - napisao je njezin dugogodišnji kolega s Radio Varaždina.

 

Označeno u