Poslastica za ljubitelje jazza: Od 4. do 6. lipnja Gllugl jazz festival Foto: Gllugl

Poslastica za ljubitelje jazza: Od 4. do 6. lipnja Gllugl jazz festival

Varaždinske vijesti | 3.6.2021. u 18:55h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Gllugl teatra, uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Varaždina, od 4. do 6. lipnja u varaždinskom Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4 održat će se Gllugl jazz festival.

Ovaj festival redovito se održava od 2018. godine, prvog vikenda u lipnju, s izuzetkom od prošle godine kada je zbog pandemije koronavirusa festival, nažalost, bio otkazan. Posebna vrijednost Gllugl jazz festivala jest u odabiru sastava i repertoara. Naime, organizatori naglasak stavljaju na ansamble i umjetnike iz Varaždina ili one koji su uz Varaždin na neki način vezani – rođenjem, školovanjem ili profesionalnom karijerom. Također, većina nastupajućih jazz bendova repertoar bazira na autorskim skladbama svojih članova.

Svaku večer nastupaju po dva ansambla. U petak, 4. lipnja u 20 sati festival otvara varaždinski sastav The Qurtet. U 21 sat nastupa varaždinsko – koprivničko – zagrebački bend Vojkan Jocić kvartet i njihov gost, slovensko – hrvatski saksofonist Mihael Györek, inače varaždinski zet.

U subotu, 5. lipnja od 20 sati svira koprivnički Behave Community, čiji je jedan od osnivača Ferdinand Buhanec, nekadadašnji basist Varaždin jazz banda. Iste večeri od 21sat nastupa Trio Bertić – Borovec – Matišić iz Zagreba, u kojem kontrabas svira Saša Borovec, rođeni Varaždinac svjetske glazbene karijere.

Zadnje večeri, u nedjelju 6. lipnja, u 20 sati svira varaždinski sastav Buzzers, a u 21 sat festival zatvara bend domaćin, Glluglov glazbeni ansambl Kajtebriga.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, a zbog epidemioloških mjera broj publike je ograničen pa organizatori pozivaju zainteresirane da dođu na vrijeme kako bi si osigurali mjesto u dvorani scene Gllugl.

Gllugl_jazz_festival_2021_Vojkan_Jocic.jpg

Gllugl_jazz_festival_2021_Mihael_Gyorek.jpeg

Gllugl_jazz_festival_2021_Marko_Bertic.jpeg

Gllugl_jazz_festival_2021_Kajtebriga.jpg

Gllugl_jazz_festival_najava_2021.jpg