Položen kamen temeljac i svečano obilježen početak radova na VI. OŠ Varaždin

| 8.2.2019. u 15:35h | Objavljeno u Društvo

Učenici i nastavnici VI. OŠ Varaždin od jeseni će imati novu školsko-sportsku dvoranu, tri nove učionice s kabinetima za STEM područja, multimedijalnu knjižnicu i blagovaonicu. Počeli su radovi na dogradnji i rekonstrukciji VI. OŠ Varaždin i tim je povodom u petak na gradilištu, u dvorištu i sportskim terenima škole, održano prigodno obilježavanje početka radova i polaganje kamena temeljca za izgradnju.
Na svečanosti je bio i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok sa suradnicima, koji je obišao radove te sa učenicima položio kamen temeljac.
- Već sada imamo škole koje su sigurno i iznad europskog prosjeka po svojoj opremljenosti, a ovime će naše škole stvarno biti u vrhu što se tiče uvjeta za djecu, kabineta, opreme, uvjeta za nastavnike i roditelje i time se treba hvaliti. Projekt zapravo obuhvaća izgradnju gotovo pola nove škole na koju je velik pritisak zbog novih naselja koja su nastala u ovom dijelu grada - istaknuo je Čehok.
Posao dogradnje i rekonstrukcije VI. OŠ Varaždin vrijedan 12,6 milijuna kuna bez PDV-a dobila je varaždinska tvrtka Hidroing. Radovi bi trebali završiti do 31. srpnja, tako da će učenici i nastavnici u novu školsku godinu krenuti s posebnim veseljem.

Galerija slika