Policajka Lana Kožar o humanitarnom radu: Razmišljam kako bi bilo da meni treba pomoć

D.P. | 26.3.2018. u 16:16h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska policajka Lana Kožar već neko se vrijeme bavi humanitarnim radom i pomaže potrebitima, no nedavno je njezin rad poprimio malo veće razmjere. Naime, Lana je Facebooku osnovala grupu Sretno dijete - poklanjam stvari za djecu putem koje je počela prikupljati donacije.

- Imam malog sina i jednog dana sam tako razmišljala kako bi bilo da meni zatreba pomoć. I tako sam došla na ideju da osnujem grupu na Facebooku, napisala sam neki tekst i jako brzo su se počeli skupljati članovi i donatori - kazala nam je Lana koja nije očekivala da će njena akcija imati tako velik odjek.

- Moja obitelj i prijatelji su odlično reagirali na moju inicijativu, jer svi su humanitarno nastrojeni, a kada je sve krenulo i kada se našem projektu dalo toiko medijske pažnje, bilo smo vrlo emotivni - iskrena je Lana koja kaže kako joj medijsko eksponiranje nikad nije bio cilj.

- Cilj mi je pomagati onima kojima je pomoć potrebna i to je jedino što me zanima. Na kraj pameti mi nije bilo da ću završiti u novinama - skromna je Lana koja kaže kako bavljenje humanitarnim radom zna biti i stresno.

- Katkada zna biti stresno, jer se susrećete s teškim životnim pričama i situacijama, vidite kako ljudi žive, što prolaze i to zna biti teško - pojasnila je ova policajka koja se i kroz posao stalno susreće s teškim životnim pričama.

- Da, radim u policiji i tu sam vidjela tek mnogo katastrofalnih slučajeva. Povezali smo se preko posla sa Sigurnom kućom gdje su žrtva nasilja i mala djeca i to zna biti teško... Prako posla sam se povezala sa Sigurnom kućom i sada im i privatno pomažem - rekla je Lana koja ima podršku kolega u tome što radi.

- Na poslu me kolege podržavaju, a posebno šef Siniša Lah. Organizirali smo preko posla već neke humanitarne akcije i od jeseni kada se vraćam na posao nadam se da će toga biti i više - kaže Lana...

Cijelu priču o policajki velikog srca pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti