Polaznici Ratne škole "Ban Josip Jelačić" posjetili Varaždinsku županiju Foto: Varaždinska županija

Polaznici Ratne škole "Ban Josip Jelačić" posjetili Varaždinsku županiju

Varaždinske vijesti | 30.11.2016. u 17:28h | Objavljeno u Društvo

Danas su Varaždinsku županiju u sklopu studijskog putovanja posjetili polaznici XIX. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" te se tom prigodom susreli s predsjednicom Županijske skupštine Dubravkom Biberdžić.

Ovaj naraštaj polaznika Ratne škole broji 15 polaznika, od čega je 11 iz Oružanih snaga Republike Hrvatske, po jedan iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske te jedna polaznica iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Polaznike Ratne škole je predvodio brigadir Krešimir Trstenjak, a prijemu u Županijskoj palači nazočio je i državni tajnik u Ministarstvu obrane general Zdravko Jakop.

Predsjednica Županijske skupštine ovom je prilikom polaznicima elitne ratne škole zaželjela dobrodošlicu te istaknula kako joj je iznimno drago što posjećuju Varaždinsku županiju.

- Pripadnici ratne škole tradicionalno posjećuju Varaždinsku županiju. Predstavili smo prednosti naše Županije, našu bogatu povijest, kulturu i ulaganje u obrazovanje. Osobito smo se dotaknuli Varaždinskih dana rata te naših hrabrih branitelja, koji nisu branili samo naš Varaždin i županiju nego su pomagali cijeloj Hrvatskoj i to na različitim mjestima, od Vukovara do Dubrovnika. Oni su sudjelovali i u organiziranju prošlogodišnjeg aeromitinga koji je bio vrlo uspješan, daju podršku tome da to postane ponovno tradicija u gradu Varaždinu i da se održi svake godine pa vjerujem da ćemo zajedničkim naporima u tome uspjeti i 2017. godine – istaknula je Dubravka Biberdžić.

U ime XIX. naraštaja Ratne škole, pukovnik Ivan Miloš na kraju je zahvalio predsjednici Županijske skupštine na srdačnoj dobrodošlici te joj u znak sjećanja i zahvalnosti uručio prigodan poklon, a posjet su ovjekovječili i zajedničkim fotografiranjem. Nakon kratke priče o povijesti Varaždinske županije, polaznici Ratne škole krenuli su u obilazak Županijske palače.

Podsjetimo, Ratna škola Ban Josip Jelačić ustrojena je odlukom Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Franje Tuđmana 25. lipnja 1998. godine kao najviša vojna škola u kojoj se školuju i osposobljavaju visoki časnici i državni službenici iz Republike Hrvatske i inozemstva za sudjelovanje u procesu donošenja strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

 

Galerija slika