PODRUM PONEDJELJKOM Izložba fotografija "Putovanja" Hrvoja Seleca

vv | 21.8.2023. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Dvadesetak fotografija izloženih u varaždinskom Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Preradovićevoj ulici, kao dio Vaniminog programa "Podrum ponedjeljkom" dokaz su da njihov autor Hrvoje Selec nema problema ni sa viđenjem, ni sa načinom gledanja.

Prizori i krajolici zabilježeni tijekom putovanja raznoraznim destinacijama u Hrvatskoj i inozemstvu, osnovna su poveznica izložbe, ali ne manje važna činjenica je da ih autor nije snimao fotoaparatom, nego mobitelom.

Još jedan dokaz dobre prilagodbe su fotografije Hrvoja Seleca predstavljene na izložbi "Putovanja".Autor fotografija Hrvoje Selec, dugogodišnji voditelj i tajnik Filmsko-kreativnog studija Vanima te direktor festivala Vafi i Rafi dobro poznat ne samo među mnogobrojnim domaćim i inozemnim poklonicima neprofesijskog filma, koristeći mobitel kako bi zabilježio prizore s putovanja te programe za digitalnu obradu fotografija kao i društvene mreže kako bi tako zabilježenu emociju priopćio drugima, prilagođava se stvarnosti.

hrvoje selec putovanja 2

hrvoje selec putovanja 3

Stvarnost, međutim, još uvijek predstavljaju i klasične izložbe fotografija, slika, kipova ili grafika, a takve su izložbe važne kako autorima, tako i publici. I iako su Selecove fotografije prvobitno bile namijenjene njegovim Instagram i Facebook pratiteljima, one nisu manje zanimljive i atraktivne kad ih uvećamo, uokvirimo i postavimo na zid, a u tu se činjenicu mogu uvjeriti posjetitelji izložbe "Putovanja" u podrumu CZM-a u Varaždinu.