U atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu danas počinju "Oblizeki Varaždinske županije".
- Jedno od najljepših dvorišta u Varaždinu od danas, 26. kolovoza, pa do nedjelje, 29. kolovoza, postaje mjesto susreta, druženja, uživanja u enogastronomiji, no prije svega i mjesto gdje je lijepo doći i osjećati se dobro - poručuju iz Turističke zajednice Varaždinske županije.
Šarm kuhinje varaždinskoga kraja bio je i ostao u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice uzgojene marljivim težačkim rukama. Osobitost su svakako domaće zaštićene namirnice prepoznate i u Europi koje se koriste za pripremu vrhunskih jela.
Svoje umijeće u pripremanju slanih i slatkih delicija prikazat će nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva Varaždinske Toplice.
Svakoga dana posjetitelje čeka novi meni, kao i Decanter vina varaždinskog kraja. Promotivna cijena tanjura je 25 kuna, čaše vina 10 kuna, a radno vrijeme za degustaciju "Oblizeka Varaždinske županije" je od 18 do 23 sata.
Dođite i uživajte!
ŠPAJZKARTA
Četvrtak, 26. kolovoza
• Svježi sir s Varaždinskim bučinim uljem i košticama u košarici od prhkog tijesta
• Pečena zagorska purica nadjevena sa zagorskim mlincima na pireu od buče
• Štrukli od buče s makom
Petak, 27. kolovoza
• Pašteta od fazana
• Svinjska pečenka, krpice s Varaždinskim zeljem
• Kuruzna zljevka sa sirom i orasima
Subota, 28. kolovoza
• Svinjski file sa suhim šljivama na kukuruznom kruhu
• Punjena patka s Varaždinskom heljdom
• Piramida od kestena
Nedjelja, 29. kolovoza
• Domaća šunka s Ludbreškim hrenom
• Pohani pileći savitak u bučinim košticama, povrće na toplički
• Toplička kupališna torta