Počinju besplatne senzorne projekcije u kinu Gaj!

VV | 3.2.2018. u 20:29h | Objavljeno u Društvo

Prvom projekcijom animiranog filma „Žabac Regi“, koja će biti održana 10. veljače (subota) s početkom u 10 sati u varaždinskom kinu Gaj, a uz potporu POU Varaždin, počinje program projekcija za djecu sa senzornim poteškoćama.

Ovu prvu od četiri besplatne projekcije u ovoj godini možete vidjeti zahvaljujući „Udruzi za ranu intervenciju Varaždinske županije“ i „Filmsko-kreativnom studiju VANIMA“ koji su ujedno i realizatori programa. Nakon projekcije one najmlađe zainteresirane, očekuje senzorna radionica i to s temom godišnjih doba.

Program se održava uz stručnu pomoć Eve Brlek, psihoterapeutkinje realitetne terapije i stručnjakinje u području edukacijske rehabilitacije koja je ujedno jedna od pokretačica ovakvog tipa programa, a koji je prvi puta realiziran 2016. godine u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom u kinu Tuškanac.

„Nakon projekcije mali gledaoci dobivaju nastavne listiće te se rad i učenje nastavlja nakon odgledanog filma. Poanta senzorne filmske projekcije je da budu javne, a ne organizirane samo za djecu sa senzornim poteškoćama, s ciljem kino dostupno svima – kino za sve. Projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima, s prigušenim svjetlima, zvuk je stišan, djeca mogu šetati, ulaziti, izlaziti iz dvorane, donijeti svoju omiljenu igračku, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja ili baka, organizirano sa školom ili privatno.“ – rekla nam je realizatorica programa Eva Brlek

Ovaj cjelogodišnji program senzornih projekcija i radionica bit će realiziran sredstvima koje su donirali „Rotary Club Varaždin 1181“, „New Century Lions Club Varaždin Millennium“, „Rotaract Club Varaždin“ i „Interact Club Varaždin 1181“. Naime oni su organizirali humanitarnu akciju pod nazivom „Zdrava djeca za bolesnu djecu“, a realizatori ovim putem javno zahvaljuju na donaciji, te pozivaju sve zainteresirane da se pridruže prvoj besplatnoj projekciji animiranog filma „Žabac Regi“ u kinu Gaj već 10. veljače.

Animirani film „Žabac Regi“ traje 88 minuta, a riječ je o žapcu koji je u krizi identiteta. Osjeća se neshvaćenim i prepun je pitanja o svom životu, stoga sa svojim najboljim prijateljem, letećom vjevericom kreće na putovanje života. U potrazi za smislom života naći će se u prašumi Amazone gdje će upoznati zanimljive prijatelje te biti hipnotiziran. Da li je Regi začarani princ zarobljen u tijelu žapca ili samo zbunjeni stanovnik džungle djeca tek trebaju otkriti…