Plavi dan u školskom parku OŠ Jalžabet uz srdele i kviz o Jadranu Foto: OŠ Jalžabet

Plavi dan u školskom parku OŠ Jalžabet uz srdele i kviz o Jadranu

Varaždinske vijesti | 12.5.2022. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

Članovi Školske družine "Suhodol" Osnovne škole "Petar Zrinski" iz Jalžabeta pripremili su zanimljivu aktivnost u školskom parku.

- Kako se dvoje Suhodolaca sprema za Ljetnu školu, jedna od obveza koje polaznici rade tijekom godine je Plavi dan. Na taj dan sjetimo se našeg Jadranskog mora, svih posebnosti i prednosti koje ima, ali i velikih problema poput pretjeranog izlova te zagađenja - pojasnili su iz škole i dodali da je inicijativa krenula iz prijateljske Pomorske škole Bakar koja je prva počela s organizacijom.

- Ove smo godine Plavi dan obilježili drukčije - najprije smo svi obukli plavo, tko je što imao - obukao je, solidarizirajući se s Jadranom. Kuharica Lucija pripremila nam je ukusne srdele tako da nas je i nepce podsjetilo na ljetne dane na moru. Suhodolci Jakov i Adam pripremili su kviz o Jadranu u Formsu i QR kodovima pa je nastala velika gužva u "potrazi za blagom". A blago je dohvatio Matej iz 8.b, sam je rekao da veće nije mogao naći: veliku Milku i peticu iz Geografije. Za kraj smo se pozdravili grupnom fotkom, onako plavi pokušali smo složiti oblik ribe. Ipak je i naš Jalžabet nekad bio na dnu Panonskog mora - poručili su iz škole.

plavi_dan_os_jalzabet_2022_01.jpg

plavi_dan_os_jalzabet_2022_02.jpg

plavi_dan_os_jalzabet_2022_03.jpg

plavi_dan_os_jalzabet_2022_04.jpg

plavi_dan_os_jalzabet_2022_05.jpg

plavi_dan_os_jalzabet_2022_06.jpg

plavi_dan_os_jalzabet_2022_07.jpg