PK IVANEC Na najvišem vrhu Španjolske i Atlantika: "Pogled je prekrasan, vidite sve strane svijeta" Foto: Planinarski klub Ivanec

PK IVANEC Na najvišem vrhu Španjolske i Atlantika: "Pogled je prekrasan, vidite sve strane svijeta"

TB/VV | 16.10.2022. u 16:43h | Objavljeno u Društvo

Planina Teide nalazi se u istoimenom nacionalnom parku, a krater Pico Del Teide smjestio se na 3.718 metara nadmorske visine. Na Pico del Teide krenuli su prošli ponedjeljak u tri sata ujutro

Planinarski klub Ivanec već tradicionalno organizira "Izlet godine", a planinari su ovaj put, 6. listopada, krenuli put Španjolske i Kanara, do konačnog odredišta – Tenerifa. U tjedan dana boravka, osim više treking staza i izleta, cilj je bio uspon najviši vrh Španjolske - Pico del Teide. Tehnički gledano, uspon nije težak, ali je zahtjevan pa su dva dana prije išli na pješačke ture, a u subotu i na pripremni uspon na vrh Guajare - 2.715 metara nadmorske visine. Riječ je o uspavanom vulkanu na Kanarskim otocima i četvrtom najvišem vrhu Tenerifa.

tenerife-gc7cb0a15f_1280.jpg

Planina Teide nalazi se u istoimenom nacionalnom parku, a krater Pico Del Teide smjestio se na 3.718 metara nadmorske visine. Na Pico del Teide krenuli su prošli ponedjeljak u tri sata ujutro. - Trebalo nam je nešto više od pet sati. Ponosan sam na svih 28 članova koji su bili ispod ili na vrhu, a osobito na deset članova Kluba koji su se popeli na sam vrh – rekao nam je predsjednik Planinarskog kluba Ivanec Tomislav Friščić, istaknuvši da nisu oni jedini bili tamo.

Na vrhu bilo preko 50 drugih planinara

- Na vrhu je bilo preko 50 drugih planinara. Pogled je prekrasan, vidite sve strane svijeta. Aktivni je vulkan pa se na samom vrhu dimi i osjeća jak miris sumpora. Nevjerojatno iskustvo – govori nam predsjednik PK Ivanec.

Kaže kako je sam projekt bio dosta zahtjevan, a i pripreme su dugo trajale. - Vjerujem da je ovo najuspješniji takav projekt na području naše županije. Još nitko nije odveo 30 ljudi avionom usred Atlantika, na treći najviši vulkan na svijetu i najviši u Atlantskom oceanu te najviši vrh Španjolske – ustvrdio je Tomislav Friščić.

311510986_5465978486816620_7303018945162604950_n.jpg

Kanarsko otočje je fantastično, govori nam. - Sadržaja ima za sve, a cijene su veoma pristupačne. Jeftinije je nego kod nas. Sam otok je kao iz neke priče. Ima svega, od tropskih i vlažnih šuma do pijeska i snijega – rekao je Friščić, poručivši svima koji mogu da ga svakako posjete.