Pjesnički događaj "Kolovrat riječi" koji okuplja pjesnike iz cijele Hrvatske 1. lipnja Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Pjesnički događaj "Kolovrat riječi" koji okuplja pjesnike iz cijele Hrvatske 1. lipnja

VV | 26.5.2024. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Osmišljen kao godišnji susret pjesnika koji u Ivanec dolaze iz svih krajeva sjeverozapadne Hrvatske, pjesnički događaj "Kolovrat riječi" ove će se godine, u subotu, 1. lipnja održati osmi put.

Okupljanje počinje od 14.30 do 15 sati u Muzeju planinarstva u Ivancu, a program se nastavlja po pjesničkim točkama. Polazište je Muzej planinarstva gdje nakon pozdravnih riječi organizatora slijedi predstavljanje pjesnika i čitanje pjesma slobodnih tema.

Druga je točka Područna škola Tina Ujevića u Salinovcu, gdje će se u 16.15 sati kazivati autorski pjesnički radovi tematski vezani uz djecu, školu, djetinjstvo i znanje. Potom će se pjesnička družina uputiti na livadu uz rijeku Bednju kod OPG-a Marković, gdje u 17.30 sati počinje čitanje poezije na temu vode, prirode i životinja.

Posljednja pjesnička točka je Društveni dom Stažnjevec, gdje će se s početkom u 18.30 sati predstaviti KUD Stažnjevec uz skeč Glumačke družine Komedijaši. Održat će se i čitanje poezije po izvoru, nakon čega slijedi domjenak.

Za susret se možete prijaviti do 26. svibnja, a slanjem pjesama potvrđujete svoj dolazak, najavljuju organizatori Ljiljana Vuglač i Darko Foder.

- U slučaju kiše događaj se ne odgađa! Veselimo se susretu - poručuju organizatori.

Suorganizatori događaja su Muzej planinarstva Ivanec i Grad Ivanec, a podupiratelji Turistička zajednica Grada Ivanca, KUD Stažnjevec, Područna škola Tina Ujevića Salinovec i OPG Marković.

Označeno u