Peričić dobio nagradu "Vladimir Nazor". Bosilj: Originalan i kvalitetan, Denis je inspiracija mnogima! Foto: Prijem književnika kod gradonačelnika u siječnju 2023./ilustracija

Peričić dobio nagradu "Vladimir Nazor". Bosilj: Originalan i kvalitetan, Denis je inspiracija mnogima!

Grad Varaždin/vv | 9.5.2023. u 19:03h | Objavljeno u Društvo

Ministarstvo kulture i medija u utorak je objavilo dobitnike Nagrade "Vladimir Nazor" za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu u području književnosti, glazbe, filmske i kazališne umjetnosti, likovnih i primijenjenih umjetnosti, arhitekture i urbanizma.

Godišnju nagradu iz područja književnosti dobio je Varaždinac Denis Peričić za roman "San o Križaniću" u izdanju nakladničke kuće Hena com.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj upućuje iskrene čestitke Denisu Peričiću:

- Još kad smo bili na predstavljanju romana "San o Križaniću" u našoj Gradskoj knjižnici, iskreno sam rekao kako smatram da će Denisovo djelo postići zapaženi uspjeh u hrvatskoj književnosti. Kritike na njegov roman jednostavno su vukle da ga pročitate, a pohvale su već najavljivale da se radi o velikom književnom dostignuću. Drago mi je što je i Odbor impresioniran njegovom originalnošću i kvalitetom, a nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje iz područja književnosti sada to i dokazuje. Denis ovu nagradu zaslužuje i inspiracija je mnogima. Ponosan sam na njegov uspjeh i od srca mu čestitam! – rekao je gradonačelnik.