P4 dodijelio glazbene nagrade za 2022. mladim glazbenicima sa sjevera Hrvatske Foto: Dino Cafuk i Anea Mamić

P4 dodijelio glazbene nagrade za 2022. mladim glazbenicima sa sjevera Hrvatske

vv | 25.12.2022. u 17:08h | Objavljeno u Društvo

Ukupno 9 glazbenika i glazbenica, grupa i bendova iz Varaždina i okolice sudjelovalo je u ovoj godini u MP4 programu koji je osmislio P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu, a s ciljem poticanja autorskog glazbenog stvaralaštva i razvijanja glazbene scene na sjeveru Hrvatske. Od više od 15 pristiglih prijava na početku godine, odabrano je 9 glazbenih izvođača: Arbod, D.B. Bare i Kae Sven, Ški, Giogio, The Haze, Dodger Artfool & The Vipers, Letargija, Vodite Vraga i Munchmen. Riječ je o izvođačima koji su originalni, kreativni i inovativni, ali i s uglavnom malo svirki u rukama i nogama, ili su tek stupili na scenu. Kroz MP4 program imali su tako priliku bili predstavljeni široj publici na svim P4 kanalima, sudjelovati na konferenciji o glazbenoj industriji u sklopu KVART festivala, umrežavati se s drugim glazbenicima i stručnjacima, ali i ono najatraktivnije – svirati u Areni Varaždin u sklopu Europskog događaja za mlade te pokupiti svoju nagradu na MP4 Awards!

Glasalo gotovo 700 osoba!

Kroz godišnju promociju kao velika završnica bilo je glasanje u sklopu kojeg je javnost mogla MP4 izvođačima dodijeliti četiri nagrade i to nagradu za Pjesmu godine, Najbolju izvođačicu, Najboljeg izvođača te za Najbolju grupu godine! U samo dva tjedna koliko je glasanje na web stranici trajalo, glasalo je gotovo 700 osoba.

Nagradu Najbolje izvođačice odnijela je Arbod, inače jedina prijavljena glazbenica u MP4 programu. Nagradu Najboljeg izvođača godine odnio je Ški za kojeg je glasalo čak 369 osoba, no za petama sa 53 glasa manje bio je Giogio na drugom mjestu. Tijesna borba vodila se i za nagradu za Najbolju grupu godine. Nagrada je pripala D.B. Bareu i Kae Svenu koji su s ukupno 185 glasova, a za samo 13 glasova više odnijeli pobjedu ispred benda The Haze. Publika je za Pjesmu godine odabrala hit D.B.Barea i Kae Svena – Budi moj moet. I tu se vodila tijesna borba, dvojac je imao 27 glasova više od Šijevog Škijanja. MP4 izvođačima su još 3 nagrade dodijelili i organizatori MP4 programa. Nagradu za Najboljeg novog izvođača je prema izboru P4 predstavnika dobio Ški, nagradu za Najbolju kampanju na društvenim mrežama pripala je bendu The Haze, dok je nagradu za Najbolji live nastup publika (najduži i najglasniji pljesak!) dodijelila bendu Dodger Artfool & The Vipers.

MP4 statue izradio je Lovro Vujnovac koje su u sklopu MP4 Awardsa dodijelili predsjednica Udruge mladih V.U.K. Lea Labaš i programski direktor P4 Nino Preložnjak uz pomoć voditelja Frana Klarića.

MP4 program trebao bi ići i u 2023. godini, najavili su organizatore te poručili mladim glazbenicama, glazbenicima i bendovima da prate P4 te se prijave na natječaj za MP4 program i u 2023. godini!

MP4 NAGRADE

Pjesma godine – D.B. Bare i Kae Sven: Budi moj moet

Najbolji izvođač godine - Ški

Najbolja izvođačica godine - Arbod

Najbolja grupa godine – D.B. Bare i Kae Sven

Najbolji novi izvođač – Ški

Najbolja kampanja na društvenim mrežama – The Haze

Najbolji live nastup – Dodger Artfool & The Vipers

Označeno u