Detalj s prošlogodišnjeg natjecanja u pripremi kotlovine Foto: VV arhiva/Krešimir Đurić

Ove subote svi na plac - kuhat će se kotlovina i plesati uz Kavalire i Kraljeve ulice

Varaždinske vijesti | 14.9.2018. u 17:05h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska Gradska tržnica za subotu, 15. rujna, najavljuje najveću godišnju veselicu - slavi se Dan varaždinskoga placa!

Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinit će dobru hranu i dobro društvo, a središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine. Bit će ovo dobra prigoda za vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer varaždinska tržnica pripremila je vrijedne nagrade za tri prvoplasirane ekipe, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa.

O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović. Zainteresirani kuhari sve o prijavama mogu pronaći na web stranicama varaždinskoga placa. Nakon ocjenjivanja, kotlovina će biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe.

Dobra atmosfera na Danu placa je zajamčena, jer će uz zavodljive mirise kotlovine i dobru kapljicu, posjetitelje tijekom natjecanja zabavljati najpoznatiji hrvatski ulični svirači Kraljevi ulice, bednjanski glazbeni sastav Kavaliri, te folkloraši Centra za tradicijsku kulturu. Mislilo se i na najmlađe koji će moći besplatno oslikavati lica.

Dan varaždinskog placa događaj je koji se ne propušta i prigoda je za druženje za cijelu obitelj. Program će početi u 9 sati, a natjecanje u pripremi kotlovine bit će od 11 do 13 sati.

Vrijedi stoga prošetati tržnicom u subotu, isprobati kotlovinu i uživati u tradicionalno dobroj atmosferi kakva se može doživjeti samo 'vu Varaždinu na placu'.