Na Veliku subotu prvi ovogodišnji Sajam antikviteta u Varaždinu Foto: Gradska tržnica Varaždin

Na Veliku subotu prvi ovogodišnji Sajam antikviteta u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 28.3.2024. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Gradska tržnica u suradnji s članovima Hrvatske udruge kolekcionara predmeta kulturne baštine organizira prvi ovogodišnji prodajni Sajam antikviteta koji će se održati u subotu, 30. ožujka, od 8:00 do 14:00 sati u Ulici Augusta Šenoe u Varaždinu.

Interes kolekcionara i ovog je puta velik pa se tako očekuje tridesetak izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, spremnih podijeliti svoje priče i predmete koji su obilježili različita povijesna razdoblja.

Na popularnoj sajamskoj manifestaciji predstavit će se izlagači iz Varaždina, Osijeka, Rijeke, Zagreba te susjedne Slovenije, Mađarske i Austrije, a pješačka zona u Ulici Augusta Šenoe ponovno će biti ispunjena šarenilom i starinama.

sajam_antikviteta_arhiva_gradska_trznica_1.jpg

Osim vrijednih starih i antiknih predmeta poput namještaja, satova, skulptura, slika, ogledala i nakita, moći će se vidjeti zbirke starog i suvremenog kovanog novca te vojnih odlikovanja i medalja od povijesnog, kulturnog i umjetničkog značaja.

sajam_antikviteta_arhiva_gradska_trznica_3.jpg

Bilo da ste kolekcionar ili samo ljubitelj starina, ovo je idealna prilika za dodati nešto posebno vašoj kolekciji ili interijeru.

Dodajmo da će u subotu ujedno biti otvorena novoizgrađena nadstrešnica na tržnici.