Ove subote otvorenje izložbe "Svijet u mojim bojama" Viktorije Pšag Foto: Viktorija Pšag / privatna arhiva

Ove subote otvorenje izložbe "Svijet u mojim bojama" Viktorije Pšag

vv | 1.9.2023. u 16:08h | Objavljeno u Društvo

Koristeći se tehnikom ulje na platnu te akrilom, postiže bogatstvo kolorita

Otvorenje prve samostalne izložbe "Svijet u mojim bojama" autorice Viktorije Pšag iz Cestice bit će u subotu, 2. rujna, u zgradi Scheier u Čakovcu. A dođete li na otvorenje, moći ćete sudjelovati u izvlačenju i osvojiti jednu sliku.

- Svijet je samo platno za našu maštu, barem tako kaže američki pisac Henry David Thoreau. Izložba "Svijet u mojim bojama" savršeno dočarava upravo ovu misao. Mlada umjetnica Viktorija raznolikim radovima obilježenim eksplozijom različitih boja prikazuje svijet upravo onako kako ga ona vidi. Svijet pun mašte, raznolik, šaren, jednostavno neiskvaren. Svijet koji gledaš ružičastim naočalama, čak iako ti se čini da je sve oko tebe sivo. Koristeći se tehnikom ulje na platnu te akrilom, postiže bogatstvo kolorita – stoji, između ostalog, u najavi izložbe.

Motivaciju za slikanje pronalazi u prirodi u svakodnevnom životu, a upravo to su i najčešći motivi njezinih slika.

psag1.jpg

U organizaciji izložbe pomaže Toni Fažon iz likovnog udruženja Čakovec, a na otvorenju će pjevati Ines Ceilinger. Izložba je za razgled otvorena do 12. rujna, a sve slike su na prodaju.

O umjetnici:

Viktoriji Pšag slikanje je jedan od dražih hobija i njime se bavi u slobodno vrijeme. Članica je Likovnog udruženja Čakovec te likovne udruge Artisto. Dosad je sudjelovala na nekoliko skupnih izložbi: Art forest - Nedelišče, Hrvatski sabor kulture u Zaboku, skupna izložba u Poreču te na zajedničkoj izložbi Likovne udruge Čakovec

image0.jpeg

image2.jpeg

image5.jpeg

image4.jpeg

image01.jpeg