Ove subote akcija čišćenja: Kavica i čista Dravica Vol. 5!

Sponzorirani članak | 13.1.2023. u 18:08h | Objavljeno u Društvo

Čisteći medvjedići, ogranak Varaždin, pozivaju:

'Subotnje jutro provedite na svježem zraku, dovedite obitelj i prijatelje, učinite dobro za prirodu, lokalnu zajednicu i sebe!'

Varaždinski ogranak Čistećih medvjedića poziva na prvu ovogodišnju akciju čišćenja uz Dravu:

'Vegetacija je pala i otkrila do sada dobro sakrivene nakupine smeća koje je u ovo doba godine mnogo jednostavnije čistiti. Zato nam se pridružite ove subote, 14. siječnja u 10 sati na petoj akciji Kavica i čista Dravica!'

Mjesto sastanka je livada kod spomen-križa uz samu Dravsku šumu, a prostor koji će se čistiti je šuma uz stari tok rijeke Drave.

Organizatori sve sudionike podsjećaju da ponesu sve što misle da im može pomoći u čišćenju, od čvršćih rukavica pa do alata (npr. motičice, hvataljke…), te da se adekvatno odjenu – čvrsta obuća, odjeća dugih rukava i nogavica.

***

Rezultati dosad održanih čišćenja više su nego vidljivi - u četiri akcije je iz varaždinske prirode uklonjeno preko 6,5 tona smeća!

Posljednjoj Kavici i čistoj Dravica Vol.4 održanoj 5. studenog prošle godine odazvalo se čak 35 volontera Čistećih medvjedića iz cijele Hrvatske – među kojima je bilo Zagrepčana, Splićana i Amerikanaca, a brojčano je napokon prednjačio Varaždin!

Zato vas pozivamo da proširite glas i o ovoj akciji čišćenja te da dođete u velikom broju, dobra volja je zagarantirana   '

***

Pojedinosti o ovoj akciji pratite na Facebook eventu Kavica i čista Dravica 5 >>

A sve o ostalim, na nivou Hrvatske planiranim akcijama čišćenja i druženjima volontera Čistećih medvjedića pratite u Facebook grupi Čisteći medvjedići - Kontinentalna Hrvatska - grupa za dogovore ili ih lajkajte i zapratite na Facebooku i Instagramu.

Galerija slika