Otvorenje izložbe „Moje prvo vizualno razmišljanje“ u sklopu programa Podrum ponedjeljkom

VV | 27.6.2021. u 17:50h | Objavljeno u Društvo

Sutra, 28. lipnja s početkom u 19 sati u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 bit će održano otvaranje skupne izložbe radova pod nazivom „Moje prvo vizualno razmišljanje“ u sklopu programa Podrum ponedjeljkom.

Unatoč izazovima vezanima uz pandemiju uzrokovanu virusom Covid-19 s koje se grupa za likovnu kulturu susrela ove školske godine, uz epidemiološke mjere devet je autorica i autora uspješno realiziralo svoje radove koje ovom prilikom prezentiramo javnosti. Devet autorica i autora u dobi od 9 do 14 godina i to su abecednim redom: Beata Dmitrović, Tomislav Dmitrović, Magdalena Hrženjak, Darko Hulama, Paula Jovan, Helena Marčun, Nika Mihalić, Mirta Obelić i Dorja Pernar.

Autorice i autori pod mentorstvom mag.educ.art. Ivana Mladenovića u sklopu udruge Filmsko-kreativni studio VANIMA učili su i vježbali razne likovne tehnike. Tako su primjerice imali prilike raditi u tehnici rada s olovkom, ugljenom, pastelama, akrilnim bojama, kombinacijom žice, alu folije i gline.

Radom u različitim tehnikama polaznici na likovnoj grupi razvijali su vizualno razmišljanje, različite načine izvedbe određenog rada i tako su stekli odnos prema radu i vlastito mišljenje. S obzirom na to koliko kvalitetnih radova je nastalo u ovim izazovnim vremenima, veselimo se idućoj školskoj godini u kojoj ćemo stvarati nove likovne radove
s mladim talentiranim polaznicima.

Moje prvo vizualno razmisljanje plakat