HDLU Bobićeva retrospektivna izložba - Promišljanja o budućnosti jednoga grada

vv | 8.11.2023. u 09:02h | Objavljeno u Društvo

U Galeriji HDLU-a u Kuli stražarnici 7. studenoga otvorena je samostalna, retrospektivna izložba slikara Branka Bobića -  Promišljanja o budućnosti jednoga grada.

Bobić izlaže već više od 50 godina, a ova izložba priređena je uz njegov osamdeseti rođendan.

Izložba "Promišljanja o budućnosti jednoga grada" može se razgledati do 26. studenoga.

bobic.jpg

O umjetniku:

Branko Bobić rođen je 16. studenog 1943. u Kučanu Gornjem, kraj Varaždina. Već 1969. predstavlja se široj publici na prvoj izložbi.

U dugogodišnjem likovnom djelovanju sudjelovao je na više od 60 skupnih izložbi u Hrvatskoj i Europi. Godine 1987. bio je na dvomjesečnom boravku u Parizu. Iste je godine sudjelovao na 19. bijenalu u Košicama (Slovačka). Godine 1990. sudjelovao je na 19. Biennalu Zagrebačkog salona te na izložbi pod nazivom "Umjetnost istočne Europe" u Dordrechtu u Nizozemskoj. Godine 1994. sudjelovao je na izložbi "POAART" u Mariboru (Slovenija). Od 1980. imao je samostalne izložbe u Varaždinu, Varaždinskim Toplicama, Zagrebu, Čakovcu, Križevcima (Hrvatska), Genevi (Švicarska), Kölnu, Hurtu i Münchenu (Njemačka) te Komarnu (Slovačka).

O Bobiću su pisali Josip Depolo, Damir Grubić, Miroslav Gašparović, Stjepan Hajduk, Marijan Špoljar, Višnja Burek, Ernest Fišer, Darko Sačić. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Varaždinu.