Otvoren program "Zeleni pojas" za projekte zaštite okoliša i prirode Foto: Ilustracija

Otvoren program "Zeleni pojas" za projekte zaštite okoliša i prirode

V.M./Varaždinske vijesti | 13.4.2016. u 18:57h | Objavljeno u Društvo

I ove godine INA "misli zeleno" te poziva sve organizacije civilnog društva, javne obrazovne ustanove, parkove prirode i dobrovoljna vatrogasna društva u Hrvatskoj da osmisle ideje i projekte za očuvanje okoliša i prirode te ih ostvare uz financijsku podršku Ine i pomoć Ininog Kluba volontera u sklopu projekta "Zeleni pojas".

"Zeleni pojas" je program koji se bavi pitanjima zaštite okoliša i prirode, u sklopu kojeg INA podržava i sufinancira projekte poput pošumljavanja, edukacije o ekologiji, uređenja zelenih površina i dječjih igrališta, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka te drugih sličnih aktivnosti.

Ciljevi projekta su ojačati svijest javnosti o važnosti očuvanja okoliša i potaknuti angažman građana u aktivnostima koje se odnose na dobrobit lokalne zajednice.

Zeleni pojas je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama (vrtići, škole, fakulteti), parkovima prirode te dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj.

Za financijsku podršku mogu se javiti oni koji imaju kvalitetan i dobro razrađen zeleni projekt, nude mogućnost uključenja Ininog Kluba volontera u fazi provedbe, projekt mogu realizirati u roku od 6 mjeseci nakon odobrenja sredstava i mogu samostalno, financijski ili materijalno, podržati s 20 posto od ukupnog proračuna namijenjenog projektu.

Aplikacijski obrazac za dodjelu sredstava može se ispuniti do 13. svibnja, a sve potrebne informacije o uvjetima prijave i potrebnoj dokumentaciji možete pročitati ovdje.