Otkrivanjem ploče Slavka Brankova, otvoren 14. Trash Film Festival

Varaždinske vijesti | 5.9.2019. u 15:15h | Objavljeno u Društvo

Otkrivanjem ploče s imenom Slavka Brankova, poznatog dramskog umjetnika koji je rođen u Varaždinu, na Walk of Fame u Uskoj ulici, u srijedu je službeno otvoren 14. Trash Film Festival.

Ovogodišnji festival niskobudžetnih filmova otvorila je Dunja Vuković Brankov, kćer Slavka Brankova, legendarnog Crnog Jacka iz televizijske serije Smogovci.

- Društvo nam sve više postaje trash i vi opet morate biti opozicija toj trash kulturi, glas razuma. Dobro se zezate a radite ozbiljnu stvar za naš grad - istaknula je Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika na svečanom otvorenju festivala u Uskoj ulici, na kojem su Ante Magaš i Tihomir Galevski izveli i prigodni program u spomen na Slavka Brankova.

Program festivala bit će nastavljen u četvrtak, kada će u Elephantu, s početkom u 18 sati, biti organizirana debata – Avanturisti, heroji ili antiheroji?, koju će voditi prof. Tomislav Pletenac, redovni profesor na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. U 19 sati uslijedit će kviz koji je i ove godine pripremio – Mario Kovač, redatelj, DJ i kvizoman.

U četvrtak će, od 21:30 sati, u Elephantu nastupiti zagrebački reggae bend - One Dread.

Za petak su trasheri pripremili funky night. Prvo će s početkom u 21 sat u dvorištu palače Sermage koncert održati WTFunk iz Zagreba, a zatim će u Elephantu funky atmosferu nastaviti zagrebačka Funk delegacija.

Koncertni program u subotu rezerviran je za varaždinske glazbene snage pa će u dvorištu Galerije od 20:30 na pozornici svirati grupa Godfathers i kućni bend festivala – FakinLajsne.

Projekcije filmova bit će u kinu Gaj, od četvrtka do subote, od 16 sati, a u službenu konkurenciju ušla su 52 filma

Na natječaj Trash Film Festivala ove godine pristiglo je gotovo 1.500 filmova iz cijeloga svijeta.

O dobitnicima Zlatnih motorki i ove će godine odlučivati publika, dok će svoje favorite u borilačkoj, akcijskoj, znanstveno-fantastičnoj i horror kategoriji odabrati stručni žiri kojeg ove godine čine Dubravka Kalinić Lebinec, medijska i filmska pedagoginja te redatelji Predrag Ličina i Damir Mađarić. Svečano zatvaranje festivala i dodjela Zlatnih motorki, uz poseban trash uradak iz radionice Udruge Trash, bit će u subotu, s početkom u 19:30 u kinu Gaj.

Svi će programi na 14. Trash film festivalu, projekcije filmova, koncerti, debata i kviz, biti besplatni za publiku.69629538_2535358959840532_3056989298445254656_o.jpg