Cilj je potaknuti mlade ljude na upisivanje deficitarnih zanimanja Foto: VV arhiva / ilustracija

"Ostanite u Varaždinu": Humanitarni koncert za studente i učenike koji upisuju deficitarna zanimanja

Varaždinske vijesti | 18.6.2019. u 21:07h | Objavljeno u Društvo

Zaklada solidarnosti Grada Varaždina organizira 28. lipnja u 19 sati u koncertnoj dvorani HNK Varaždin, humanitarni koncert pod nazivom "Ostanite u Varaždinu", namijenjen prikupljanju financijskih sredstava za sufinanciranje školovanja učenika i studenata koji upisuju deficitarna zanimanja.

Ovaj koncert je jedna od akcija koju provodi Zaklada solidarnosti s ciljem da se mlade ljude potiče na upisivanje deficitarnih zanimanja koja su potrebna gospodarstvu na varaždinskom području, ublaži odlazak mladih na rad u druge zemlje te da se pritom omogući financijska potpora, prvenstveno učenicima i studentima slabijih obiteljskih materijalnih mogućnosti.

S obzirom na to da Grad Varaždin ne stipendira učenike i studente koji upisuju prvu školsku godinu, a osim toga uspjeh u prethodnom školovanju je jedan od ključnih kriterija za dodjelu stipendije, mnogi učenici i studenti ostaju bez neophodne financijske potpore. Stoga će Zaklada solidarnosti podupirati upravo tu kategoriju učenika i studenata. Ocjene tijekom školovanja neće biti ključan kriterij, već socijalni, materijalni status.

Na koncertu nastupaju: Hari Gusek, prof. Muzičke akademije u Zagrebu, poznati hrvatski pijanist iza kojeg su mnogobrojni koncerti u zemlji i svijetu, Lucija Čehok, mlada talentirana varaždinska pijanistica s 15 osvojenih prvih nagrada na 20 državnih i međunarodnih natjecanja Mladih pijanista, Trio Gracije, zagrebačke akademske glazbenice koje djeluju u sastavu: Tajana Seder Zalusky – violončelo i sopran, Dubravka Marković - violina, Željka Kranjec Noll- klavir, nastupale u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima, te gost Jonathan Zalusky na violončelu.

Cijena ulaznice je 50 kuna i mogu se nabaviti od srijede 19. lipnja na blagajni HNK svakim radnim danom od 10 do 12 sati i od 18 do 19,30 sati, a subotom od 10 do 12 sati.

- Pozivamo naše sugrađane da 28. lipnja dođu na humanitarni koncert i sudjeluju u ovoj plemenitoj akciji - poručila je v.d. upraviteljica Zaklade solidarnosti, Darinka Hajduk Vučić.