OSTANITE U VARAŽDINU Humanitarni koncert za one koji upisuju deficitarna zanimanja

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.6.2019. u 18:01h | Objavljeno u Društvo

Zaklada solidarnosti Grada Varaždina organizira danas, 28. lipnja u 19 sati u HNK Varaždin, humanitarni koncert „Ostanite u Varaždinu“, namijenjen sufinanciranju školovanja učenika i studenata koji upisuju deficitarna zanimanja.

Cilj je potaknuti na upisivanje deficitarnih zanimanja koja su potrebna gospodarstvu našeg kraja te omogućiti financijsku potporu, prvenstveno učenicima i studentima slabijih obiteljskih materijalnih mogućnosti.

S obzirom na to da Grad Varaždin ne stipendira učenike i studente koji upisuju prvu školsku godinu, mnogi učenici i studenti ostaju bez neophodne potpore. Pri potpori Zaklade solidarnosti ocjene tijekom školovanja neće biti ključan kriterij, već socijalni, materijalni status.

Na koncertu nastupaju: Hari Gusek, prof. Muzičke akademije u Zagrebu, hrvatski pijanist, zatim Lucija Čehok, talentirana pijanistica sa 15 osvojenih prvih nagrada na 20 državnih i međunarodnih natjecanja Mladih pijanista te Trio Gracije, zagrebačke akademske glazbenice koje djeluju u sastavu: Tajana Seder Zalusky – violončelo i sopran, Dubravka Marković - violina, Željka Kranjec Noll- klavir, nastupale u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima. Gost: Jonathan Zalusky: violončelo.

Cijena ulaznice je 50 kuna i mogu se nabaviti od srijede 19. lipnja na blagajni HNK svakim radnim danom od 10 -12 sati i od 18- 19,30 sati, a subotom od 10 do 12 sati.