Osnovnoškolci Varaždinske županije uspješno se predstavili na državnoj smotri LiDraNo Foto: Anita Škvorc Branda

Osnovnoškolci Varaždinske županije uspješno se predstavili na državnoj smotri LiDraNo

M. Vrban, S. Lelkić; VV | 27.4.2023. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Osnovnoškolci Varaždinske županije vratili su se s državne razine Smotre LiDraNo koja se i ove godine održava u Vodicama.

Najbolji mladi pisci, novinari i glumci od 24. do 26. travnja predstavljali su svoje stvaralaštvo, sudjelovali na radionicama i okruglim stolovima te pokazali koliko su kreativni, maštoviti, ali i ozbiljni.

Našu je županiju na državnoj smotri za osnovne škole u svim izrazima predstavljao velik broj učenika i mentora. U kategoriji literarnih radova predstavljali su nas Marin Smrečki iz OŠ Franje Serta, Bednja s radom "Bauro i Jouna" (mentorica Vesna Funda Štefanek), Lana Bogati iz OŠ Šemovec s pjesmom "Neoglagoljena" (mentorica Maja Vitković), Barbara Magić iz OŠ "Petar Zrinski", Jalžabet s radom "Moja mama ima dečka" (mentorica Dijana Kuček) i Leon Čorko iz OŠ grofa Janka Draškovića, Klenovnik s radom "Drugačija obitelj" (mentorica Marija Konjević).

Ivana Baričević iz OŠ Ljubešćica predstavila je svoj novinarski rad "U potrazi za vugleničarima" (mentorica Ivana Nogić). Školski list "Shemica" OŠ Šemovec predstavila je Nina Ajhler (mentorica Marta Vrban), a školski list "Ilek" OŠ "Vladimir Nazor", Sveti Ilija predstavila je Iva Detić (mentorica Sunčana Lelkić). Učenice I. OŠ Varaždin Vita Bajsić i Mila Aralica sudjelovale su kao autorice radijske emisije "Bingo" (mentorica Marija Hublin).

U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa imali smo dvoje predstavnika: Vanesa Kolarek iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec krasnoslovila je pjesmu "Paškuadni mujcek" (mentorica Mirjana Putar), a Marko Maltarić iz OŠ Izidora Poljaka, Višnjica, PŠ Cvetlin izveo je monolog "Lađa od vode" (mentorica Sanja Latin).

Skupnim dramsko-scenskim nastupom "Na početku kraj" predstavili su nas učenici OŠ Petrijanec: Gabriela Bogdan, Filip Križmarić, Lea Kranjčić, Renato Adamić, Julija Vinceković, Marija Kišić, Melani Martinčević, Dominik Bogdan, Tena Koprek i Ema Cupar (mentorica Željka Rabuzin).

Dodajmo da se državna smotra LiDraNo za učenike srednjih škola i njihove mentore održava od 26. do 28. travnja, a Državno povjerenstvo na smotru je pozvalo sljedeće učenike iz Varaždinske županije: u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa monolog "U agoniji" učenice Grete Rukelj iz Prve gimnazije Varaždin (mentorica Miljenka Štimec) te u kategoriji literarnih radova "Veliki vrtuljak" učenice Laure Kovačević iz Elektrostrojarske škole Varaždin (mentorica Valentina Habunek).

Označeno u