OŠ Petrijanec osvojila glavnu nagradu interaktivnu pametnu ploču na natječaju "Plaćati porez je bitno"

IHR/Varaždinske vijesti | 22.12.2021. u 15:04h | Objavljeno u Društvo

Na nagradnom natječaju "Plaćati porez je bitno“, kojeg provodi Porezna uprava za učenike petih i šestih razreda osnovnih škola, OŠ Petrijanec dobila je glavnu nagradu - interaktivnu pametnu ploču!

Upravo najviše radova na natječaj stiglo je iz OŠ Petrijanec, čak 28 te je zato ova škola i osvojila glavnu nagradu. Uz interaktivnu pametnu ploču, nagrađeni su i najbolji radovi, pa je tako učenik šestog razreda OŠ Petrijanec Leon Ignac također nagrađen - bežićnim slušalicama. Tim povodom danas su OŠ Petrijanec bile predstavnice Porezne uprave Varaždin.  

LeonIgnac.jpg

Likovni rad učenika šestog razreda Leona Ignaca osvojio je bežićne slušalice

- Sigurna sam da ova nagrada doprinijeti učenicima i nastavnicima škole te unaprijediti njihov rad. Ministarstvo financija i dalje će raditi na educiranju djece o ovoj temi, ali i nastavnika, tako da nakon nove godine počinje jedan online program za nastavnike kako bi se educirali o porezu - najavila je Helga Dujmović, voditeljica Službe za pravne i upravne poslove u Poreznoj upravi Varaždin. 

Dodala je kako se na ovogodišnji natječaj, koji je bio otvoren do 10. prosinca pristiglo jako puno radova djece iz cijele Hrvatske.

- U tom nagradanom natječaju omogućili smo da se učenici izraze likovno, ali i literarno i mogu reći da su radovi djece, koji se mogu pogledati na internet stranici Porezne uprave, izuzetno kreativni. Ministarstvo financija već nekoliko godina radi na financijskom opismenjavanju, pri čemu se fokusiramo na djecu. Stoga smo i pokrenuli nagradni natečaj pod nazivom "Plaćanje poreza je bitno" kojim se učenike željelo potaknuti da doznaju nešto više o porezima i na koji način se s njima susreću u svakodnevnom životu - istaknula je Dujmović. 

DSC_5604.jpg

Na vrijednoj nagradi zahvalila se ravnateljica OŠ Petrijanec Valerija Paljak.

- Iako je OŠ Petrijanec jedna od bolje opremljenih škola jer smo bili od početka uključeni u pilot projekt eŠkole, ova nagrada nam je iznimno važna i vrijedna. S obzirom da živimo u vrijeme pandemije, ovakve interaktivne pametne ploče jako su nam važne kako bi se nastava mogla normalno odvijati u slučaju da su nam cijeli razredi u samoizolacijama - rekla je ravnateljica OŠ Petrijanec i najavila da će škola i dalje sudjelovati u natječajima i akcijama koje će Porezna uprava organizirati. 

Za svoj rad na nagradnom natječaju "Plaćati porez je bitno" nagadu, bežićne slušalice osvojila je i učenica petog razrea OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića, Varaždinske Toplice Tea Sakač.  

TeaSakac.jpg