Općina Trnovec Bartolovečki: Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća sjetili se poginulih antifašista Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki: Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća sjetili se poginulih antifašista

| 23.6.2020. u 17:37h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

I ove je godine Dan antifašističke borbe u Općini Trnovec Bartolovečki obilježen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na poginule i umrle antifašiste u Šemovcu i Žabniku.

Izaslanstvo Općine Trnovec Bartolovečki, koje su predvodili načelnik Zvonko Šamec i zamjenik Mario Milak, u subotu je položilo vijence kod spomen kosturnice „Plamen revolucije“ u Šemovcu te kod spomen obilježja poginulim antifašistima u Žabniku.

Načelnik općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec istaknuo je da vrijednosti antifašističke borbe trebamo čuvati.

– Samostalne Hrvatske ne bi bilo da nije bilo antifašista i antifašističkog ustanka u 2. svjetskom ratu. U Općini Trnovec Bartolovečki trudimo se čuvati vrijednosti antifašističke borbe održavanjem ovog spomen-obilježja u Šemovcu te spomen-obilježja u Žabniku, a na taj način ujedno odajemo počast i priznanje svim poginulim i umrlim antifašistima – rekao je Šamec.