U hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama 18. studenoga održana je treća po redu radionica za nosioce standarda u sklopu projekta "Okusi varaždinskog kraja", a predstavljene su im osnove sommelierstva.
Ugledni hrvatski stručnjak i enolog, osnivač Hrvatskog društva enologa, certificirani degustator vina i član najprestižnijih međunarodnih ocjenjivanja vina u Europi i šire, mr.sc. Franjo Francem, prisutne sudionike je upoznao s načinima degustacije i prezentacije vina. Polaznici su na praktičnim primjerima mogli naučiti kako prepoznati ispravno vino, koje su sve faze degustacije vina, s kojim jelima nuditi pojedine vrste vina te kako pravilno prezentirati i poslužiti vino gostu.
Na idućoj, posljednjoj po redu radionici sudionici će učiti o prezentaciji jela i osnovama dekoracije, a predavač je Branko Ognjenović, izbornik Hrvatske kuharske reprezentacije, član Kuharske akademije HKS-a i nositelj titule World Master Chef.