Održan tradicionalni susret biskupa Mrzljaka s roditeljima petero i više djece Foto: Varaždinska biskupija

Održan tradicionalni susret biskupa Mrzljaka s roditeljima petero i više djece

VV / Varaždinska biskupija | 16.1.2018. u 08:12h | Objavljeno u Društvo

U subotu 13. siječnja u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije održan je tradicionalan zimski susret roditelja petero i više malodobne djece s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom te vodstvom Biskupijskog Caritasa, predsjednikom mons. Antunom Perčićem i ravnateljem mr. Antom Šolom.

Varaždinski biskup, ujedno predsjednik Hrvatskog Caritasa, podsjetio je da je Bog želio doći među nas ljude upravo kao dijete.

- U čemu je Božićna radost? U tome što je dijete došlo na svijet i to ne bilo koje dijete, već Sin Božji. On je zapravo posvetio svako dijete, svako rođenje, svakog čovjeka koji dolazi na svijet. To je ta velika radost rođenja kojim nastaje život i razvija se. Kada govorimo o demografskom problemu u Hrvatskoj, temeljno je pitanje kako to da se mnogi roditelji boje života. Jasno je da je materijalna situacija teška, mnogi se zbog nje i ne odlučuju na djecu. No, kada se sjetimo nekih prijašnjih vremena, prilike također nisu bile nešto bolje, ali bilo je života i ljubavi. Želimo vas ohrabriti i čestitati vam što dajete život - istaknuo je biskup.

U sklopu susreta, ravnateljica Dječjeg vrtića "Zrno" iz Virja, Maja Šobak održala je, zajedno sa suradnicama Tamarom Brežnjak, Željkom Gabaj, Kristinom Legradi i Marinom Makar predavanje "Odgoj u vjeri". U tom je vrtiću vjerski odgoj zaživio početkom aktualne pedagoške godine nakon što je spomenutih petero odgojiteljica u vjeri završilo teološko-katehetsko doškolovanje na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

- Mene to izuzetno veseli kao odgojiteljicu, jer nije to mali broj. Od osam zaposlenih pet odgojiteljica u vjeri je velika milost. Predškolski odgoj u Virju je dugi niz godina prisutan, a ove godine on nudi i nešto novo. Ponudili smo odgoj u vjeri roditeljima 50-ak djece u dvije vrtićke skupine. Bio je veliki izazov ponuditi takvo što i očekivati stopostotnu potporu, no dogodila se velika milost u vidu toga da su roditelji jednoglasno pokazali da su spremni ponuditi vjerski odgoj svojoj djeci i na taj način stvarno obogatili njihove živote - poručila je Maja Šobak.

Okupljenima su se obratili i mons. Antunom Perčić te mr. Ante Šola, nakon čega je uslijedila podjela obiteljskih paketa u starim prostorima Caritasa u Milkovićevoj ulici u Varaždinu.

biskupija-susret-viseclane-obitelji-1.JPG

biskupija-susret-viseclane-obitelji-2.JPG

biskupija-susret-viseclane-obitelji-3.JPG

biskupija-susret-viseclane-obitelji-4.JPG

biskupija-susret-viseclane-obitelji-5.JPG

biskupija-susret-viseclane-obitelji-6.JPG