Odred izviđača Lepoglava proslavio 60. obljetnicu Foto: Grad Lepoglava

Odred izviđača Lepoglava proslavio 60. obljetnicu

I.D./Varaždinske vijesti | 22.12.2015. u 08:06h | Objavljeno u Društvo

Jedna od najstarijih udruga s područja grada Lepoglave, Odred izviđača Lepoglava, obilježio je 19. prosinca 60 godina postojanja i djelovanja. Šezdeseti je rođendan Odred obilježio izložbom fotografija, puštanjem u opticaj filatelističkih proizvoda posvećenih 60. obljetnici te sjednicom Skupštine Odreda.

Uoči Skupštine, članovi Odreda su u parku pored Doma kulture zakopali vremensku kapsulu koja će tamo biti pohranjena punih 40 godina. U vremenskoj su kapsuli, koja će biti izvađena i otvorena na 100. godišnjicu postojanja Odreda, pohranjeni povelja, izviđačka marama izrađena za tu prigodu, odredski amblem i memorijski stick s odredskim podacima.

U šest desetljeća postojanja Odreda izviđača Lepoglava, u njegov je rad bilo uključeno oko 3.000 članova na čije je živote izviđaštvo ostavilo neizbrisiv trag. Istaknuto je to tijekom Skupštine kojoj su uz sadašnje i bivše članove te izviđače iz prijateljskih i bratskih izviđačkih odreda, nazočili i čelni ljudi Grada Lepoglave - gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček.

- Potrebno je istaknuti i pohvaliti činjenicu da u Odredu djeluju sve generacije, od najmlađih do onih najstarijih koji su djelovanjem u Odredu stjecali vještine koje su im pomogle ne samo kao izviđačima već u životu općenito. Jedna ste od rijetkih udruga s područja grada koja se odaziva i aktivno uključuje u sve gradske manifestacije i na tome smo vam zahvalni. Imati tako dug vijek trajanja moguće je samo ako imate kvalitetne članove koji su svoje znanje i aktivnosti usmjerili razvoju Odreda – čestitao je lepoglavskim izviđačima 60 godina postojanja Odreda lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić kojem su, ujedno i Gradu Lepoglavi, članovi Odreda zahvalili na dosad pruženoj potpori i na ove godine darivanoj im odredskoj zastavi.

Savez izviđača Hrvatske ovom je prigodom Odredu dodijelio priznanje za izuzetan rad, doprinos i pomoć u 60-godišnjem ostvarivanju programskih ciljeva i zadataka izviđačke organizacije. Mirjani Varović i Saši Bajsiću Savez izviđača Hrvatske dodijelio je priznanje za 30-godišnji stalan i aktivan rad u izviđačkoj organizaciji, Ani Bartovec za 20-godišnji rad i za 10-godišnji rad Zlatku Mošmondoru, Agati Mošmondor, Mirni Anđel i Milanu Mađaru. Odred izviđača Lepoglave dodijelio je priznanja bivšim članovima Odreda koji su sudjelovali u njegovu razvoju, svima koji su mu pružali potporu, prijateljskim i izviđačkim organizacijama te Gradu Lepoglavi.

 

Galerija slika