VIDEO Od 25. do 30. svibnja pogledajte online jubilarnu 1300-tu izvedbu predstave Dimnjačar Foto: Kerekesh Teatar

VIDEO Od 25. do 30. svibnja pogledajte online jubilarnu 1300-tu izvedbu predstave Dimnjačar

VV | 20.5.2020. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Kerekesh teatar je najavio svoju najveću donacijsku akciju na području kulture u zadnjih 6 mjeseci. Od 25. do 30. svibnja 2020. publika će moći online pogledati jubilarnu 1300-tu izvedbe višestruko nagrađivane komedije Dimnjačar s Ljubomirom Kerekešom. Predstava je snimana s tri kvalitetne kamere i nekoliko mikrofona, tako da je snimka izrazito kvalitetna.

DIMNJAČAR NA ZAHTJEV - Kerekesh Teatar

Prikupljena sredstva donirat će područjima pogođenim potresom (Zagreb, Gornja i Donja Stubica) te za potporu samostalnim umjetnicima iz Fonda solidarnosti HDDU-a.

Kerekesh teatar poznat je po sudjelovanju u humanitarnim i donacijskim akcijama tako da će i ove godine održati nekoliko humanitarnih predstava. Predstavu Dimnjačar izvodi se još od 1992. godine i do sad ju je Lj. Kerekeš odigrao više od 50 puta u humanitarne svrhe.

- Ovo je vrijeme da pomognemo jedni drugima i koliko god je trenutno područje kulture jedno od najosjetljivijih Kerekesh Teatar želi zadržati svoju kulturu i humanost te nastaviti pomagati, rekli su iz Kerekesh teatra.