Od 23. do 27. svibnja niz besplatnih događanja u jedinstvenom Arboretumu Opeka Foto: VV arhiva / ilustracija

Od 23. do 27. svibnja niz besplatnih događanja u jedinstvenom Arboretumu Opeka

Varaždinske vijesti | 21.5.2022. u 19:19h | Objavljeno u Društvo

Foto lov, Lavandini šeširići, Vrijedne biljke Arboretuma Opeka, organizirani obilasci arboretuma, samo su četiri od niza zanimljivih događanja koji će sljedeći tjedan biti organizirani u Arboretumu Opeka povodom 11. Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske.

Radionice, predavanja, vođeni obilasci i druga besplatna događanja održavat će se od 23. do 27. svibnja za učenike osnovnih i srednjih škola te zainteresirane građane.

Organizator je i ove godine Javna ustanova Priroda Varaždinske županije zajedno sa Srednjom školom „Arboretum Opeka“ Marčan.

- Pozivamo djecu i javnost da sljedeći tjedan dođu na pripremljena događanja u najstarijem zaštićenom spomeniku parkovne arhitekture u Hrvatskoj, te da u jedinstvenom prirodnom okruženju zajednički provedemo ugodne i korisne trenutke – poziva ravnateljica JU Priroda Varaždinske županije Sanja Kopjar.

Detaljan program pogledajte ovdje: https://bit.ly/3wxhIBi.

Svi koji žele sudjelovati na jednoj od radionica ili predavanja za javnost najaviti se mogu na broj mobitela ili e-mail:
- 098 9939630, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.;
- 098 9960650, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Uz odabranu radionicu ili predavanja vodiči će vas odvesti u šetnju kroz Arboretum.

Dodajmo da se obilježavanje 11. po redu Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki organizira u cijeloj Hrvatskoj, a u organizaciji Sekcije botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatskog botaničkog društva, u koju su organizirane ustanove koje upravljaju botaničkim vrtovima i arboretumima Hrvatske.

tjedan_botanickih_vrtova_2022_Rhododendron_arboretum_opeka.jpg

Cilj je podizanje razine znanja javnosti i nadležnih institucija o vrijednostima botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske koji su malobrojni i mahom zapušteni, a imaju veliku vrijednost i važnost za hrvatsku kulturu, povijest i neposrednu zaštitu prirode.

tjedan_botanickih_vrtova_arboretuma_plakat_20052022_1.JPG