Objavljen poziv za korištenje kućice na "Trgu tradicijskih obrta“ u Varaždinu

vv | 5.3.2024. u 13:57h | Objavljeno u Društvo

Turistička zajednica grada Varaždina objavila je poziv za iskazivanje interesa za korištenje jedne prodajno-prezentacijske kućice na Trgu tradicijskih obrta u Varaždinu. Poziv se upućuje proizvođačima predmeta tradicijskih obrta registriranih na području Varaždinske županije, a koji se bave proizvodnjom licitara, drvenih igračaka, tradicijskih predmeta od kože, pamuka, lana, vune, čipke, metala, stakla, tradicijskog nakita, tradicijskih slastica i slično.

Već više od dva desetljeća Trg tradicijskih obrta dobro je poznata turistička atrakcija Varaždina. Klobučar, kovač, pčelar, keramičarka i izlagački prostor sa suvenirima, trenutno u ovom kutku u samom središtu grada, nasuprot Uršulinske crkve, prezentiraju pomalo zaboravljene vještine i čuvaju bogatu i dugu tradiciju varaždinskog obrtništva. Trg tradicijskih obrta otvoren je od travnja do listopada, a dopuste li vremenski uvjeti te po potrebi i u ostalim mjesecima. Radno vrijeme je od utorka do nedjelje, od 10 do 18 sati.

Prodajno-prezentacijska kućica daje se na korištenje bez naknade, a svi detalji poziva koji traje do 15. ožujka, kao i obrazac za prijavu, nalaze se na web stranici Turističke zajednice grada Varaždina www.visitvarazdin.hr.