Obilježavanje Međunarodnog dana joge u Varaždinu, besplatno vježbanje i tijekom ljeta

Varaždinske vijesti | 13.6.2023. u 19:57h | Objavljeno u Društvo

I ove godine svi zainteresirani Varaždinci mogu doći na obilježavanje Međunarodnog dana joge, u srijedu 14. lipnja u 18.30 sati na travnatom terenu u sklopu Sportskog centra Graberje.

Sve što treba je ponijeti svoju prostirku. Program će voditi Sanja Štrok iz udruge Joga u svakodnevnom životu Varaždin.

- Pozivamo sve zainteresirane da ponesu prostirku i udobno se odjenu. Vježbe će biti prilagođene svim kategorijama vježbača i uzrastima i nije potrebno nikakvo predznanje - istaknula je Štrok te dodala kako se Međunarodni dan joge diljem svijeta obilježava u ovo vrijeme.

Osim obilježavanje Međunarodnog dana joge i ove godine tijekom ljeta, odnosno kroz srpanj i kolovoz, održavat će se besplatni satovi joge. 

- Od prvog idućeg mjeseca, svake srijede od 19.00 do 20.00 sati, omogućujemo besplatno vježbanje joge na istoj lokaciji, znači na travnatom terenu u sklopu Sportskog centra Graberje. Svi ste pozvani - poručila je Štrok.

Međunarodni dan joge proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda u prosincu 2014. godine, na inicijativu indijskog premijera Narende Mudija i uz potporu 175 zemalja svijeta.

U izvršnoj organizaciji udruge Joga u svakodnevnom životu Varaždin, obilježavanje Međunarodnog dana joge održati će se uz podršku Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.