Novo varaždinsko craft pivo nosi obilježje Purgara, jednog od simbola grada Varaždina Foto: Grad Varaždin

Novo varaždinsko craft pivo nosi obilježje Purgara, jednog od simbola grada Varaždina

Varaždinske vijesti | 2.7.2022. u 08:51h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u petak je zajedno sa zapovjednikom Varaždinske građanske garde Draženom Loparićem prisustvovao promociji novog varaždinskog craft piva Tamni Purgar, koje nosi obilježje upravo Purgara kao jednog od simbola grada Varaždina. Promocija se održala u Craft Beer Baru.

- Prije dvije godine Purgari su promovirali svijetlo craft pivo, a sad evo imamo i tamno i vjerujem da će puno naših sugrađana uživati u ovom, možemo slobodno reći, prehrambenom dodatku. Takva ponuda svakako obogaćuje turističku ponudu grada Varaždina. Vidimo da su craft piva veliki trend u svijetu i sve više raste broj njihovih obožavatelja, a turisti najviše vole probati domaće i autohtono kad posjete neki grad. Naši Purgari potrudili su se napraviti i klipiće u obliku pripadnika Varaždinske građanske garde za današnju promociju. Tako spajamo trendove i trudimo se brendirati Purgare kao važan simbol našeg grada. Prije nekoliko mjeseci izašla je njihova vrijedna monografija, sada promoviramo novo pivo, radimo na tome da se do kraja godine zaštite njihovi žigovi. Oni su naše najvrjednije nematerijalno kulturno dobro. Osobno najviše volim upravo tamno pivo zato me veseli što mogu preporučiti našim sugrađanima i posjetiteljima da probaju ovo varaždinsko - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Tamni Purgar proizvod je Pivovare Purgar Varaždin za koju osnivači kažu da je nastala na temeljima ideja nekolicine obožavatelja piva i višegodišnjeg planiranja o osnivanju kako bi se ostvarili amaterski snovi o kuhanju vlastitog piva u Varaždinu:

- Pivo je jedan od najzastupljenijih proizvoda na tržištu, a želja nam je da ga kuhaju i Varaždinci, kako bi se Varaždin mogao ponositi još jednim kvalitetnim proizvodom - istaknuli su.

varazdin_craft_pivo_crni_purgar_01072022_1.jpg

varazdin_craft_pivo_crni_purgar_01072022_2.jpg

varazdin_craft_pivo_crni_purgar_01072022_3.jpg

varazdin_craft_pivo_crni_purgar_01072022_4.jpg

varazdin_craft_pivo_crni_purgar_01072022_5.jpg

varazdin_craft_pivo_crni_purgar_01072022_6.jpg

varazdin_craft_pivo_crni_purgar_01072022_7.jpg

varazdin_craft_pivo_crni_purgar_01072022_8.jpg

varazdin_craft_pivo_crni_purgar_01072022_9.jpg