NOVI MAROF Otvara se izložba "Uskrsne pisanice i običaji u svijetu s 5 kontinenata"

MGA | 12.4.2022. u 20:08h | Objavljeno u Društvo

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof poziva u srijedu, 13. travnja 2022., u 18 sati na otvorenje izložbe naziva "Uskrsne pisanice i običaji u svijetu s 5 kontinenata" autorice Slavice Božičević, hrvatske umjetnice i kolekcionarke.

Na izložbi će se moći vidjeti pisanice od porculana, zlata, kristala i keramike koje su izrađene tehnikama korištenim na pet kontinenata, ukrašenim porukama i ornamentikom. Mogu se tako vidjeti i pisanice iz treće generacije skupocjenih Fabergeovih jaja ukrašena dragim kamenjem i pisanice afričkog plemena Bušmani-San, koji svoje vještine ukrašavanja nojevih jaja koriste već 25 tisuća godina.

Slavica Božičević stekla je tijekom života različite naobrazbe (medicinske, novinarske, ekološke), a ponajviše je cijeljena na području kulture u kojoj sudjeluje kao organizatorica raznih događanja i kao vrsna pjesnikinja. Gđa Slavica jedinstvena je i bezvremenska dama koja zrači elegancijom, gospodstvom, plemenitošću i dobrotom. Ambasadorica je mira i dobre volje u Indiji, svjetskog književnog društva. Aktivna je članica međunarodnih organizacija UN, UNICEF, Žene za mir i slobodu (švedska grupa).

Slavica Božičević predstavlja se ispred Udruge za književnost i kulturu Humščak čija je članica. U programu sudjeluje i Ženski vokalni sastav „Zipka“. Otvorenje izložbe popratit će i Hrvatska radiotelevizija.