NOVI MAROF Projekt "Čitanje na kotačima": završile radionice kreativnog pisanja

vv | 30.7.2023. u 14:30h | Objavljeno u Društvo

Gradska knjižnica i čitaonica "Novi Marof" krajem srpnja je održala posljednju radionicu „Kreativno pisanje”. Kroz 20 radionica u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“ obrađene su teme: osnove pisanja i kako na nas utječe pročitano te u kojim formama se možemo izražavati, zatim osnove pisanja kratkih priča i pisanje pjesama, ljubav, sreća i tuga kao tema pisanja i izražavanja, objavljivanje knjige, osnove javnog nastupa i brojne druge.

Posebni je naglasak bio stavljen na život i na vrijednost rada i izražavanja za vrijeme nezaposlenosti te na utjecaj koji radno mjesto ima na nas kao ljude. Posljednji dan održan je zajednički javni nastup svih sudionika na kojem su uz glazbenu pratnju prezentirane pjesme i kratke priče nastale u sklopu radionica.

Događaju se pridružio i gost pisac Josip Petrlić Pjer, koji je prisutnima dao savjete kako bolje prezentirati sebe i svoj rad i kako javno nastupiti pred publikom. Radionice pisanja bile su namijenjene nezaposlenim osobama i onima koji to nisu, ali ih zanima kreativno izražavanje. Kroz radionice se potiču kreativne vještine nezaposlenih osoba, poboljšava njihovo samopouzdanje i društvena uključenost.