Nordijski hodači zaželjeli dobrodošlicu proljeću na proljetnom festivalu u Ludbregu Foto: Udruga

Nordijski hodači zaželjeli dobrodošlicu proljeću na proljetnom festivalu u Ludbregu

Varaždinske vijesti | 23.3.2022. u 17:34h | Objavljeno u Društvo

Udruga za borbu protiv raka dojke "Narcisa" iz Ludbrega je 19. ožujka nordijskim hodanjem otvorila festival sportsko-rekreativnih događanja "Welcome Spring" koji će se na Otoku Mladosti odvijati tijekom ožujka i travnja.

Nordijske hodače i "obične" hodače su ugodno iznenadile nove rute duljine staza pet ili deset kilometara oko jezera i brežuljkastim dijelom ludbreških vinograda.

- Velik broj sudionika iz Varaždina, Novog Marofa, Preloga, Goričana i Ludbrega je proveo nekoliko sati u aktivnostima na otvorenom, naravno uz poštivanje važećih epidemioloških mjera. Ovi susreti i druženja postaju tradicionalni na zadovoljstvo domaćina i gostiju, a na ponos Grada Ludbrega – Centra svijeta - ističu iz Udruge nordijskog hodanja i pješačenja "Drava" iz Varaždina.

- Zahvaljujemo Udruzi "Narcisa" na gostoprimstvu, ugodnom druženju na otvorenom, promociji nordijskog hodanja u svrhu očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja svakog pojedinca koje je u doba pandemije i tužnih priča iz Ukrajine, a i drugih dijelova svijeta koje su trenutno u drugom planu, nužni - poručili su iz udruge.

- Programom rada Udruge "Drava" predviđeno je obilježavanje prvog dana proljeća, a uz pomoć domaćina festivala ovo smo savršeno realizirali. Bio je to i uvod u obilježavanje Međunarodnog dana sreće. Za našu sreću bili su dovoljni kilometri staza, štapovi za nordijsko hodanje, klipići i čaj, naravno sve na otvorenom uz sunčano popodne i vjetrovito predvečerje - dodali su iz udruge.

Svoja hodanja i druženja nordijski hodači nastavljaju na nacionalnoj razini u Opatiji sudjelovanjem na 10. Festivalu nordijskog hodanja, a potom i u Trakošćanu na 4. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – Trakošćan 2022., u organizaciji Udruge Drava iz Varaždina.

udruga_drava_ludbreg_19032022_1.jpg

udruga_drava_ludbreg_19032022_2.jpg

udruga_drava_ludbreg_19032022_3a.jpg