Noć muzeja: Ivančani najavljuju atraktivan program u Muzeju planinarstva Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Noć muzeja: Ivančani najavljuju atraktivan program u Muzeju planinarstva

Varaždinske vijesti | 29.1.2019. u 20:07h | Objavljeno u Društvo

Nakon sjajnog odaziva građana prošlogodišnjoj Noći muzeja, kada se muzejskoj „obitelji“ iz cijele Hrvatske u toj manifestaciji prvi put pridružio i Muzej planinarstva Ivanec, taj će muzej i ovog petka, 1. veljače, biti dio kulturnih događanja koja će se odvijati u muzejskim ustanovama širom Hrvatske.

Za taj dan organizatori priređuju atraktivan program pa stoga pozivaju sve građane, a naročito mlade i djecu, da te večeri svrate u muzej, prisustvuju službenom programu, razgledaju prateću izložbu te da se potom nastave družiti u jedinstvenom ambijentu ispred muzeja. Tema ovogodišnje Noći muzeja jest „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“ za što će biti vezan i dio službenog programa koji će u muzejskim prostorima početi u 19.30 sati.

Za tu priliku priprema se raznolik i vedar program koji je, naravno, tematski vezan uz planinu svih planina, ali i uz dogodovštine na Ivonjščici i spodi Ivonjščice, a o čemu će se više čuti u samom programu. Program će pratiti i bogata izložba stare i nove planinarske fotografije, planinarske opreme i suvenira koje je za tu priliku na raspolaganje stavilo desetak planinara i kolekcionara.

Posluži li vrijeme, svi posjetitelji pozvani su da se sve do ponoći nastave družiti ispred muzeja, uz planinarsko ognjište i delicije nekadašnje ivanečke kuhinje.

Noc_muzeja_Ivanec_Muzej_planinarstva.jpg