NEZAVISNA KINA Počela Jesenska konferencija kino mreže u kinu Gaj

Varaždinske vijesti | 7.11.2022. u 16:25h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U ponedjeljak, 7. studenog, u dvorani kina Gaj pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić otvorila je Jesensku konferenciju kino mreže kojoj je domaćin Pučko otvoreno učilište Varaždin te poželjela ugodan boravak u gradu Varaždinu svim sudionicima.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović istaknula je kako su konferencije kino mreža korisne za nezavisne kinoprikazivače radi unapređenja daljnjeg razvoja kroz razgovore, edukacijske programe te filmske projekcije tijekom konferencije.

0e1b1490-80e8-4d9d-82ca-864681694675.jpg

Konferencija se održava od 7. do 9. studenog 2022. godine u kinu Gaj Varaždin te se na njoj očekuju gosti iz cijele Hrvatske. Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) Chris Marcich pozdravio je na otvorenju sve okupljene u ime ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek.

Riječ je o događanju koje okuplja sva hrvatska nezavisna kina koja su članovi Hrvatske mreže nezavisnih kinoprikazivača (Kino mreže), baš kao što je to i varaždinsko Kino Gaj.

Opremanje kina Gaj

Grad Varaždin kao osnivač, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Varaždin, poduzima sve kako bi se unaprijedio rad kina Gaj. Dovršen je postupak javne nabave digitalnog kino projektora i procesora zvuka Dolby za kino Gaj. Grad Varaždin u tu je namjenu osigurao  pozajmicu za kupnju opreme u iznosu od 300.000,00 kn te kapitalnu donaciju u iznosu od 146.451,13 kn za preostali iznos. Naime, ukupna vrijednost opreme iznosi 446.451,13 kn. Za istu je putem Javnog poziva Ministarstva kulture i medija u 2022. godini osiguran iznos od 300.000,00 kn koji se može ostvariti tek po kupnji opreme i poslanom izvješću te je iz navedenog razloga bila potrebna i pozajmica Grada Varaždina.

U tijeku je i postupak jednostavne nabave projekcijskog platna za vanjske kino projekcije, a sredstva za nabavu istog osigurana su kroz kapitalne donacije Grada Varaždina u iznosu od 50.000,00 kn te će se nabavom sve ove opreme dodatno unaprijediti rad kina Gaj.