Nezaposleni članovi Društva distrofičara Varaždin sudjelovali na edukaciji u Rovinju Foto: DDICDP Varaždin

Nezaposleni članovi Društva distrofičara Varaždin sudjelovali na edukaciji u Rovinju

Varaždinske vijesti | 3.6.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Devetero članova Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida (DDICDP) Grada Varaždina krajem svibnja pohađalo je trodnevnu edukaciju u centru M.A.R.E. u Rovinju.

Riječ je o projektu "Zaposli se znanjem II" realiziranog u okviru poziva "Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II", financiranog iz Europskog socijalnog fonda, kojeg provodi Učilište Magistra iz Zagreba. Svrha projekta je povećanje zapošljivosti ranjivih skupina kroz obrazovanje i stručno osposobljavanje s ciljem integracije na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Ovom edukacijom nezaposleni članovi DDICDP Varaždin ojačali su svoje kapacitete u području komunikacijskih vještina, elementarne pismenosti, poduzetništva, osnova informatičke pismenosti koji će im omogućiti lakše uključivanje na tržište rada. Također, upoznati su sa sustavom e-građani, osnovama mobilnog bankarstva te digitalnom platformom za zapošljavanje osoba s invaliditetom. U sklopu projekta izradit će i E-Cv.

- Ovo je samo jedna od brojnih mogućnosti koje DDICDP Varaždin pruža svojim članovima, osobama s invaliditetom, ali i drugim takozvanim marginaliziranim skupinama društva koje uključuje u različite projekte i programe koje provodi - ističu iz DDICDP-a.

DDICDP_Varazdin_Rovinj_01062022_1.jpeg

DDICDP_Varazdin_Rovinj_01062022_2.jpeg

DDICDP_Varazdin_Rovinj_01062022_3.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci