Netflix snimao u Lepoglavi - doznajte o čemu se radi

vv | 5.7.2024. u 18:06h | Objavljeno u Društvo

Na Netflixu se prikazuje popularna serija "Najstrože čuvani zatvori", dokumentarni serijal u kojem gledatelji ulaze u najstrože zatvore na svijetu, a jedna od epizoda ove sezone odvija se u zatvoru u Lepoglavi. 

Scenaristi su kao glavnog lika odabrali 33-godišnjeg zatvorenika koji je u zatvoru završio radi ubojstva koji je bio posljedica kockarskih dugova. -Trebao bih biti sretan, ali sam zapravo tužan jer nisam sa svojom obitelji - kaže Dejan između ostalog i objašnjava kako je upao u kockarske dugove koji su ga na kraju doveli do zatvorske ćelije. Kako dodaje, bio je ovisnik o kocki i imao je 21 godinu kada je počinio zločin zbog kojeg izdržava zatvorsku kaznu. 

U dokumentarnom serijalu saznajemo više o zatvorskoj populaciji u Lepoglavi, kako se nagrađuje dobro ponašanje zatvornika, imaju li televiziju, ali i kakva je sigurnost u samome zatvoru. Zatvorenici imaju prilike raditi različite poslove, a sve kako ih ih se što bolje pripremilo za život izvan rešetaka. Neki odaberu posao zavarivača, kuhara ili pak stolara. Kako zatvorenici provode svoje vrijeme unutar zidova lepoglavskog zatvora, možete pogledati u ovome dokumentarnom filmu. 

Označeno u